KLART: CLAUS ROYO SKRIVER PÅ FÖR VSK FOTBOLL

Den 19-åriga supertalangen är officiellt klar för VSK Fotboll – försvararen har skrivit på ett kontrakt på 2,5 år som sträcker sig över säsongen 2021.

Foto: Christian Enbom

Den långe försvararen har de senaste åren tillhört AIK Fotbolls akademi, där han även tränat och gjort träningsmatcher för a-laget. Efter några provträningar och en U21-match med VSK har den spelskicklige försvararen nu valt att skriva på för Grönvitt.

– Jag har fått en positiv känsla kring klubben, VSK är en fin klubb och alla har varit oerhört välkomnande och stödjande. Västerås SK är en klubb som satsar på ungdomar så jag är verkligen glad för att få komma hit och spela seniorfotboll, berättar Claus.

Som fotbollsspelare beskriver 19-åringen sig som en fysisk försvarare med offensiva attribut.

– Jag är lite unik som fotbollsspelare eftersom jag är en vänsterfotad försvarare som är storväxt och med ett offensivt tänk. Jag har bra spelförståelse, gillar att ha bollen vid fötterna och hitta offensiva lösningar. VSK är ett lag som gillar att rulla boll till försvarare vilket passar mig perfekt, förklarar 19-åringen.

Claus Royo beskriver sin form just nu som bra, 19-åringen är spelklar omgående men om det blir match mot Örgryte redan på söndag vet han inte.

– Jag har inte spelat match sen U21-matchen mot Djurgården, så matchformen vet jag inte riktigt. Men jag har tränat flitigt och jag känner mig 100 procent. Jag kommer köra på sen är det upp till tränaren när det blir match för min del, berättar Claus.

Robin Blommé, players manager kommenterar nyförvärvet:
– Claus är en spelare med väldigt intressanta egenskaper och besitter en spelmässig mognad trots sin unga ålder. Vi har följt honom under en längre tid och han bekräftade det vi sedan tidigare gillade under sitt provspel här tidigare i somras. Det är en spelare som vi tror på för framtiden men han kommer redan nu att vara med och konkurrera. Vi är väldigt glada att han valde VSK i konkurrens med andra klubbar, säger Robin.

Claus Royo gör sitt första träningspass som VSK-spelare nu i eftermiddag.

Text: Hampus Lundskog