Klart: Anders Hellblom lämnar VSK Fotboll

Anders Hellblom hade ett utgående avtal efter föregående säsong. Nu står det klart att yttern/anfallaren lämnar VSK.

Anders Hellblom, 20, kom fram genom akademin och gjorde debut i Superettan redan våren 2021 med ett kort inhopp i slutminuterna av bortamötet med Örgryte IS. Ifjol blev det 23 matcher i Superettan fördelat på 6 starter och 17 inhopp. Hans fullträff i seriespelet kom via nick borta mot Trelleborgs FF i maj (förlust, 2–3). Det blev även ett mål i Svenska cupens gruppspel hemma mot Östersunds FK och ett mål i Svenska cupen-kvalet borta mot Örebro Syrianska i augusti.

Under försäsongen har Hellblom tränat med Grönvitt och han var även med i truppen mot IK Sirius i lördags. Nu står det klart att spelaren inte erbjuds ett nytt kontrakt och är därmed fri att söka en ny klubb.

Vi tackar Anders Hellblom för hans insatser i VSK-tröjan och önskar honom stort lycka till i den fortsatta karriären!

Kalle Karlsson:

– Anders genombrott i våras när han plötsligt fick chansen borta mot Varbergs Bois i cupen var en häftig story. Han är en fantastisk personlighet som har bidragit mycket även utanför planen. Vi är överens om att han behöver speltid under 2024 och att den kan bli större i en annan miljö. Vi ser gärna att Anders utvecklas och kommer tillbaka till VSK i framtiden.