Klart: Albin Sporrong lämnar VSK för Norge

VSK Fotboll har kommit överens med Mjöndalen IF i norska  Eliteserien om en övergång av Albin Sporrong. Övergången sker omedelbart.  

En glad Albin Sporrong som precis gjort mål för Grönvitt

Albin anslöt till VSK på hösten 2018 från AFC Eskilstunas akademi. Under säsongen spelade han med VSK akademins U19-lag. Inför säsongen 2019 blev han upplockad till A-laget och fick spela sina första minuter i Superettan under sommaren. Under hösten var Albin utlånad till Nyköpings BIS i Div 1.

Hans genombrott kom 2020 då han genom fina prestationer spelade till sig en ordinarie plats i startelvan. Speciellt under höstsäsongen gjorde Albin en rad väldigt fina matcher i VSK-tröjan.

Under sin tid i VSK har Albin utvecklats till en bra fotbollsspelare som har alla chanser att spela i riktigt bra ligor i framtiden. Från klubbens håll återstår att tacka Albin för tiden i Grönvitt där vi konstaterar att han kämpat väl för klubbens färger. Vi önskar Albin all lycka i framtiden vart än hans fotbollsresa tar honom.  

Så här säger sportchef Herman Ottosson om övergången till Mjöndalen:

”Jag har fått förmånen att se Albin på nära håll och hur han utvecklats som fotbollsspelare sen han kom till VSK. Det är jättekul att som akademichef konstatera att vi lyckats med vårt jobb att fostra spelare som kan ta klivet ut, till och med, på den internationella fotbollsscenen.

VSK som klubb vill ge unga spelare chansen till övergångar till bättre ligor som får den. Samtidigt vill jag framhålla att övergången till Mjöndalen skett på affärsmässiga grunder där båda parter är nöjda med överenskommelsen.

Albin lämnar förstås ett tomrum efter sig i truppen när han nu lämnar VSK. Min och tränarteamets bedömning är att vi redan idag har täckning i laget att hantera är Albin lämnar truppen. Vi tittar förstås på ersättare också, och kommer att ta in någon om vi hittar en spelare som passar den profil vi söker”