Kalle Karlsson om sitt nya uppdrag som huvudtränare

VSK Fotbolls herrlag har fått en ny huvudtränare i Kalle Karlsson. Samtidigt som han och det nya tränarteamet förklarar för spelartruppen på den första gemensamma träningen hur man ska jobba tillsammans framåt, bad vi Kalle säga några ord om hur han tänker runt sitt uppdrag.

Hej Kalle, hur känns det att få ta över huvudtränaruppdraget?

– Helt ärligt så har allt gått i hundra knyck de senaste två dygnen så jag har inte hunnit känna efter så mycket. Men det kommer väl att sjunka in när jag är inne i det och börjar jobba.

Även om allt gått fort nu vet jag att ni i det nya tränarteamet tillsammans med den nya sportchefen arbetat intensivt senaste dygnen för att få fram planer. Utifrån ert arbete så här långt, vad kommer bli annorlunda jämfört med tidigare angående upplägg runt träning, match, organisation och så vidare?

– Över tid kommer vi se över alla delar men så här inledningsvis kommer det mest vara förändringar kring hur vi arbetar som tränarteam med träningsplanering, motståndarscouting och individuell utveckling. Med den nya organisationen kommer Herman (Ottosson, sportchef) ha helhetssynen för att ha ett närmare samarbete med akademin.

Om vi tänker på det sportsliga – hur ser du att laget ska utvecklas spelmässigt?

– Vi tittar främst på att bli mer flexibla i försvarsspelet och ha tydligare roller i anfallsspelet. Fram till förra matchen mot Landskrona hade vi gjort minst antal mål i serien så vi behöver hitta sätt att bli bättre offensivt.

– I försvarsspelet har vi fått problem i vårt presspel när motståndarna ändrar under matchen. Där behöver vi bli smartare i våra metoder. Vi försöker förstås bli förbättra allt som går att förbättra. Jag vill exempelvis att vi ska göra fler mål på fasta situationer eftersom vi har flera starka huvudspelare.

Avslutningsvis, vad är målet för laget är under hösten?

– Det är enkelt att svara på – att vi ska vinna så många matcher som möjligt.

Vi tackar Kalle för att han tog sig tid att svara på våra frågor under en mycket intensiv tidsperiod.