Joel Bäckström förlänger med Akademin

Joel Bäckström – tränare för P16 och videoanalytiker för P19/P17.

Vi kan presentera en förlängning med vår huvudtränare för P16 och vår eminente videoanalytiker för P19/P17 Joel Bäckström.

”Vi vill självklart behålla bra tränare i vår verksamhet. Joel bidrar med sin kompetens inom analys och utvecklar vår verksamhet i den riktningen vi vill gå. Han har en bra förmåga att krtiskt granska och argumentera för varför vi ska göra saker. Det är egenskaper som jag uppskattar i rollen som ansvarig. Vi driver verksamheten tillsammans framåt. säger Herman Ottosson, vår Akademichef.

Du har valt att förlänga med VSK Fotbolls akademi till och med 2022. Vad gjorde att du ville förlänga?

”Jag ville förlänga kontraket för att få chans att fortsätta jobba långsiktigt med fotbollen här. Men staden, klubben och människorna bidrog förstås också”. säger Joel.

Vad tar du med dig från 2020? 

”En ödmjukhet inför att jag inte var beredd på alla yttre faktorer. Men också lärdomar på hur vi kan utbilda fotbollsspelare trots att vi under delar av året inte fått träffats fysiskt. fortsätter han.

Vad vill du utveckla hos dig själv och laget under 2021?

Idag har vi individuella utvecklingsplaner för alla i akademin. Till hjälp har vi videoverktyg för att spelarna ska kunna följa sin värderade riktning. Det jag och klubben ska vara ännu bättre på till nästa år är att synka utvecklingsplanen med video. Jag kommer att ta mer tid med alla spelarna i akademin för att matcha utvecklingspunkter med hur det faktiskt ser ut på planen. avslutar Joel.


Faktaruta: 

  • Ålder: 29 år
  • Moderklubb: Skiljebo SK
  • Favoritmat: Pasta
  • Favoritbok: Tänka snabbt och långsamt
  • Favoritfilm: Shutter Island
  • Vad gör du helst när du inte tränar: Racketsport