”Jättesurt med en förlust”

Lisa Hellenberg svarar på lite frågor om bl.a. första förlusten i helgen.

Hej Lisa!

I helgen kom första förlusten för i år, 3-0, då ni mötte Östervåla på bortaplan. Så här några dagar efteråt, hur analyserar du den?

– Vi mötte ett starkt och rutinerat lag som vann rättvist. Känslan är att vi blir lite för tunna i närkampsspelet men har även ett för dåligt bolltempo för att kunna slå dom den här gången.

– I andra halvlek lyfter vi oss och visar på en bra inställning. Spelet är inte jättefint men är vi lite mer effektiva skulle vi nog kunnat snygga till siffrorna lite.

Hur går ni vidare efter denna förlust?

– Såklart jättesurt med en förlust, men vi tar med oss kriget i andra halvlek och adderar lite högre bolltempo så kommer det bli en bättre match nästa helg.

Första matchen i division 4 serien har också spelats och där vann ni med 8-1. Vad säger du om den matchen?

– Ingen supermatch av oss egentligen. Svårspelad plan och en del tjejer som spelar in sig på nya positioner.

– Jättekul att få ha med fyra stycken spelare från vårt f.15 lag. De gör verkligen en kanonmatch och de står för 6 av våra 8 mål!

Kan du berätta lite om hur ni har tänkt gällande att spela i två olika serier?

– Eftersom vi har en stor trupp tycker vi att det är viktigt att kunna erbjuda alla matchtid varje vecka. både för motivationen, men även för oss tränare att se spelarna i match och inte bara på träning.

– Det är ett perfekt tillfälle för spelare som är på väg tillbaka från skada, eller att spela in sig på nya positioner.

Kommande vecka ser hektisk ut med tre matcher:
tisdag 10/5 – DM bortamatch mot Forsby FF (18:30, Köpings IP)
onsdag 11/5 – division 4 seriematch borta mot VIK (19:00, Apalby 1)
lördag 14/5 – division 2 seriematch borta mot Enköpings SK UK. (14:00, Enavallen)
Hur lägger ni upp veckan och vilka spelar vart?

– Vi kommer att till tisdags och onsdagsmatcherna försöka testa några spelare i sina nya positioner tillsammans med någon mer rutinerad och kanske testa uppställningar och kombinationer vi inte sett sedan uppstarten.

– Ett bra sätt för oss tränare att se olika spelare tillsammans i riktiga matchsituationer och ge alla i truppen 90 minuters speltid.

– På lördag är det division 2 match igen och den truppen tas ut efter träningen på torsdag.

På matchen i tisdags såg jag att Mathilda Juhlin fick speltid och på sidan stod Vanna Hedman som kommit hem efter arbete under vintern på annan ort. Hur ser du på deras comeback?

– Jättekul att se Mathilda i match igen. Vi försöker stegra hennes minuter lagom och hoppas att hon snart är redo för 70-90 minuters spel.

– Vanna är tillbaka men behöver kolla upp en gammal knäskada som spökar lite. Hon behöver också, med tanke på skaderisken, komma igång med boll och konditionsträning innan vi använder henne i match.

Hur ser det fortsatta skade och sjukläget ut i truppen?

– Elsa Björkman och Safiya Abdulkadir Abshir är igång med boll igen.

– Nova Zandkarimi har en stukad fot som borde vara ok nu.

– Sedan har vi sjukdomar på några spelare men de ska nog vara tillgängliga inför matcherna nästa vecka.

Tack så mycket för intervjun och vi ska också påminna alla läsare att damlaget har ett eget instagram konto där det läggs upp fler bilder och filmer specifikt kring damlaget. Gå in på Instagram och sök på vskfotbolldam och glöm inte att följa laget där.