Huvudtränare Kalle Karlsson om dagens match

Vi hör efter med Kalle om förutsättningarna för dagens viktiga bortamatch mot Jönköpings Södra.

Några få dagars vila efter matchen mot Öster och bara några träningar mellan matcherna. Hur gör ni för att hinna förbereda er och truppen för nästa match?

– Det är färre träningar mellan matcherna än normalt så vi får träna lite lättare pass och har lite mindre tid att förbereda oss. Men det är lika för våra motståndare så det är inga problem. Nu när serien har vänt har vi ju också lite erfarenheter från förra mötet i ryggsäcken.

Michal Pawlik är spelklar, Simon Johansson, Viktor Granath och Miguel Sandberg var med på gårdagens träning och såg ut att gå för fullt. Är hela truppen redo utom de långtidsskadade?

– Michal Pawlik har hunnit med fyra träningar och är uttagen i truppen. Miguel Sandberg deltar i spelövningar, men kommer att behöva 1-2 veckor till med sin axelskada innan han är matchredo. Simon Johansson kunde delta i spel på träningen på onsdagen så han har gjort snabba framsteg med sin höftskada. Han är inte med mot Jönköping, men vi har förhoppningar om att han är med på måndag mot BP.

Dagens match är mot ett lag i stort behov av poäng – hur tror du matchbilden kommer att se ut och vad kan vi göra för att bärga alla poängen?

– Det kommer att bli en tät match mellan två passningsskickliga lag. Vi behöver vara intensiva i det höga försvarsspelet och utnyttja de omställningslägena som ges. Dessutom klara av att upprätthålla presspelet under fler minuter än senast.