Han är blind – har årskort på VSK Fotbolls matcher: ”Jag kan känna stämningen på läktaren”

Nick Johansson, 50, är en långtida supporter som följt VSK Fotboll och bandy i decennier. Sedan några år är han helt blind men det hindrar honom inte från att heja fram laget på plats med sonen som kommentator.

Nick Johansson – VSK Supporter.

Nick Johansson har följt VSK sedan barnsben när pappa och storebror tog med honom på matcherna på Arosvallen och på Rocklunda för att se bandy.

– Jag har följt VSKs hemmamatcher på plats genom åren och ibland har det blivit någon bortamatch också. VSKs senaste säsong i Allsvenskan kommer jag väl ihåg och jag minns att jag såg bortamatchen i Sundsvall på plats.

Men Nick har också jobbat ideellt åt klubben under många år.

– Sedan 2012 har jag varit funktionär på bandyn men även senare på fotbollen. Jag har haft olika roller inklusive publikvärd, även på bortamatcher. Jag har sett många av de arenor vi spelade på i div 1 och Superettan. Det var ett väldigt kul jobb som jag var tvungen att sluta när jag blev helt blind för två år sedan, säger Nick Johansson.

Sitt handikapp till trots har inte Nick slutat gå på hemmamatcherna.

– Min son som är fjorton år och stor VSK-supporter ville gå på matcherna så jag har följt med honom även om jag inte ser någonting. Säsongen 2022 var vi på rätt många av hemmamatcherna men inför årets säsong köpte jag ett säsongskort.  

– Sonen hjälper mig och kommenterar vad som händer på planen och hur domaren sköter sig. Jag tycker jag hänger med hyfsat på hur det ser ut i matchen, säger Nick Johansson och fortsätter:

– Men mest är det stämningen på läktaren jag känner, atmosfären runt hela matchen. I år har det förstås varit en fantastisk stämning på många av hemmamatcherna och den är härlig att uppleva.

Kommer du följa Allsvenskan på plats?

– Det kommer jag förstås göra och för mig som inte ser blir stämningen på arenan viktigare för upplevelsen – så jag hoppas på många heta och täta matcher nästa år. Det ska bli riktigt spännande hur VSK klarar av det allsvenska motståndet.

Apropå stämning – tänker du dig att även se bortamatcher mot tex Stockholmslagen, där det ofta är en otrolig stämning?

– Nej, jag får nöja mig med hemmamatcherna, det är svårt att komma till nya miljöer och inte kunna orientera sig. Jag har varit på Hitachi Energy Arena så många gånger att där hittar jag överallt och alla är så snälla och tillmötesgående, så jag känner mig verkligen hemma där, säger Nick Johansson avslutningsvis.   


Följ Allsvenskan på plats 2024 – köp ditt årskort redan idag och säkra din plats på läktaren!