Grönvitts stora värvning i mål – 25 viktiga spelare klara för matcherna på Iver Arena

VSK Fotboll har nyligen värvat Michal Pawlik. Dessutom är 25 andra nyckelpersoner klara. ”Jättepositivt med stora intresset”, säger Jimmie Nilsson.

Grönvitt presenterade i tisdags den här veckan polske mittfältaren Michal Pawlik som sommarens första tillskott till herrlaget i superettan men det är inte enda rekryteringen i det här ”fönstret”.

Klubben har därtill gjort klart med 25 publikvärdar.

– Vi är glada över att så många vill ställa upp på matcherna och ta hand om alla våra besökare, säger publikvärdsansvarige Jimmie Nilsson.

Nära två år av coronapandemi och restriktioner kring bland annat idrottsevenemang i Sverige innebar inte bara att publiken försvann.

En hel del funktionärer lämnade också sina ofta ideella uppdrag i klubbar och organisationer.

– Det har varit tufft för många att få tillbaka dessa nyckelpersoner till matcherna.

Svensk elitfotboll (SEF) kräver att VSK Fotboll har 18 publikvärdar på Iver Arena och det var utmanande i början av säsongen.

Men en stor drive i juni och juli har betytt att Grönvitt värvade inte mindre än 25 nya krafter.

– Jättepositivt med det stora intresset att engagera sig, säger Jimmie Nilsson och tillägger att alla publikvärdar har genomfört en nätbaserad utbildning.

Regissören bakom lyckade värvningskampanjen är Mattias Lindell som har ”jagat” funktionärer via sociala medier och affischering i Västerås city.

Initiativet gav alltså betydande effekt.

– Det är jätteroligt att så många vill vara med så det ser bra ut inför resten av säsongen.

35-åringen är ursprungligen från Göteborg och hade då blåvita sympatier men flyttade för knappt tio år sedan till Surahammar utanför Västerås och lärde känna Jimmie Nilsson och dennes bror Jerry Nilsson som för övrigt är säkerhetsansvarig i VSK Fotboll.

– De värvade mig och jag trivs bra i VSK Fotboll. Gemenskapen är stor på matcherna. Det är väldigt roligt att få hjälpa till. Vi rycker också in på annat när det behövs. Nu är vi så många att några publikvärdar även hjälper till vid grillen eller andra servicefunktioner, säger Mattias Lindell.

Jimmie Nilsson öser beröm sina kollega i publiksvärdsgruppen.

– Jag är så imponerad av Mattias Lindell. Han har ett enormt driv i allt han gör. Det är guld värt att få in en sådan person.

SEF:s representant mot Landskrona Bois gav Grönvitt mycket positiv feedback för arrangemanget och inte minst över att antalet publikvärdar är fulltaligt.

– Det känns förstås jättebra, säger Jimmie Nilsson.

VSK Fotboll tar emot Östers IF söndag eftermiddag (15.00) och då är alla nyrekryterade publikvärdar på plats för att serva besökarna.

Senaste två matcherna har Grönvitt tagit fyra poäng.

– Jag tycker att det ser bra ut spelmässigt och hoppas självklart att vi vinner igen, säger Mattias Lindell.

Här köper du biljett till VSK Fotboll–Östers IF!

Mattias Lindell (till vänster) är regissören bakom VSK Fotbolls kampanj för att attrahera fler publikvärdar. Jimmie Nilsson är ansvarig för det stora teamet som servar Grönvitts publik på Iver Arena.