Grönvitts legend tillbaka – ser kvällens match på Iver Arena: ”Ska bli roligt”

VSK Fotboll tar emot Brommapojkarna i dag. Då kommer klubbens bästa keeper någonsin. ”Jag ser fram emot matchen”, säger Knud Engedal.

VSK Fotboll har haft många högklassiga målvakter sedan bildandet på Blåsbo i Västerås 29 januari 1904 men Knud Engedal pekas ut som den främste av alla.

Nu besöker han sin tidigare klubb.

– Jag har följt VSK sedan jag flyttade hem till Danmark 1979 och det ska bli roligt att komma och se kvällens match, säger Knud Engedal till klubbmedia inför mötet med Brommapojkarna på Iver Arena (avspark 19.00).

Knud Engedal flyttade till Sverige, Västerås och VSK Fotboll inför säsongen 1970 för att ha ett jobb vid sidan av fotbollen.

Danske landslagsmålvakten fick exempelvis stora rubriker 1975 när han höll nollan i närmare elva timmar för Grönvitt.

Två år senare var han under Lennart ”Liston” Söderbergs ledning med och förde de grönvitrandiga till allsvenskan.

– ”Knutte” var en väldigt avgörande anledning till att vi gick upp det året. Jag var 18 år då och andremålvakt och lärde mig massor, säger Christer Lundström som efter sin pensionering från banken SEB har gjort betydande ideella insatser på VSK Fotbolls kontor.

Det blev bara ett år i högsta serien för Grönvitt 1978 och året efter återvände Knud Engedal alltså till hemlandet och Kolding IF som han sedan representerade fram till och med 1982.

I mars i år fyllde Knud Engedal 80.

– Det är otroligt roligt att han kommer upp från Danmark för att hälsa på och givetvis se matchen.

Nästan alla av VSK Fotbolls spelare från slutet av 1970- och början av 1980-talet har fortfarande tät kontakt.

En gång varje år träffas uppåt 20 av spelarna hemma hos Christer Lundström på Rönnby i Västerås för att äta och umgås.

– Vi har även en chattgrupp där vi håller löpande kontakt och i den är Knud Engedal givetvis med, säger Christer Lundström.

VSK Fotboll serverar alltid aktuella och relevanta intervjuer i pausen mellan första och andra halvlek på herrmatcherna i superettan och dammatcherna i division 2 och Knud Engedal är förstås kvällens gäst.

Välkommen på matchen ikväll – biljetter har du här