Grönvitts keeper är toppen – målet är en femte nolla: ”Ett fantastiskt snitt”

Anton Fagerström är etta i Superettans målvaktsliga 2023. Nu hoppas VSK Fotbolls keeper på säsongens femte nolla. ”Jag har en väldigt bra backlinje framför mig”, säger 31-åringen inför lördagens match mot Landskrona.

Superettans statistik visar att Anton Fagerström är hetast i serien. VSK Fotbolls keeper har imponerande räddningsprocenten 83. ”Jag har ett jäkla bra samarbete med mittbackarna”, säger han. 

Superettans statistik över målvakterna med högst räddningsprocent bekräftar att Anton Fagerström har presterat på topp i år.

Räddningsprocenten är höga 83.

– Avsluten kommer från helt andra vinklar och avstånd i år och det underlättar mycket för mig. Jag har ett jäkla bra samarbete med mittbackarna. Vi hjälper varandra väldigt bra och jag behöver inte täcka hela målet själv, säger Anton Fagerström till klubbmedia och levererar därmed några förklaringar till det imponerande nyckeltalet.

VSK Fotboll har bara släppt in tre mål – två mot Jönköping och ett mot Brage.

Och så här långt har Anton Fagerström hållit nollan i fyra av de sex matcherna.

– Tre mål bakåt på sex matcher är ett fantastiskt snitt och visar att vi har ett starkt försvarsspel över hela banan.

Hur bra tycker du själv att du är i år?
– Jag har fått vara skadefri hela vintern och har kunnat träna hårt. Jag är i bra fysisk form och då håller jag en bra nivå. Det tar ganska lång tid för en målvakt att bli bra. En viktig sak är att man läser spelet bättre ju äldre man blir, säger Anton Fagerström.

Tack vare defensiven och tio mål framåt är Grönvitt i toppen i näst högsta serien.

Öster har också 13 poäng men är etta tack vare fler gjorda mål (14-7 i målskillnad).

– Jag kom till VSK 2018 och ingen i truppen har fått vara med om en sådan här start på serien. Det är betydligt roligare att kriga i toppen än i botten och rädda kontraktet i sista omgången.

Grönvitt har bara spelat två av sex matcher i Västerås men återvänder till Hitachi Energy Arena lördag 13 maj (15.00) för mötet med Landskrona Bois.

Och måndag 22 maj (19.00) kommer även serieledande Öster till Västerås.

– Det ska bli jättekul – så klart. Vi har ett gott självförtroende och vet vad vi kan göra hemma. Landskrona och Öster blir två tuffa matcher. Vi måste plocka ut allt vi har för att vinna. Det har varit riktigt bra publiktryck första två matcherna och jag hoppas att minst lika många kommer och stöttar oss. Vi kommer att ge allt för att ge tillbaka, säger Anton Fagerström.

Här köper du biljett till VSK Fotboll–Landskrona Bois

Procentsatserna anger räddningsprocenten