Grönvitts kapten i stor intervju – om poängtappen, justerade taktiken och viktiga snacket: ”Tror på positiv effekt”

VSK Fotboll är tillbaka på Iver Arena – efter krysset i Östersund. Nu hintar lagkaptenen om flera viktiga taktiska justeringar i laget. ”Det gör att jag har en positiv känsla”, säger Simon Johansson inför lördagens match.

VSK Fotboll vann borta mot Skövde AIK och hoppas kunna repetera den segern i lördagens retur på Iver Arena i Västerås. ”Jag har en positiv känsla”, säger lagkaptenen och kulturbäraren Simon Johansson.

VSK Fotbolls herrlag ledde två gånger på Jämtkraft Arena i Östersund i lördags i förra veckan efter mål av skyttekungen Viktor Granath och Olle Edlund men ÖFK kvitterade i 81:a minuten.

Det blev till slut 2–2.

Och alltså en poäng.

– Jag tror att vi har tappat sju eller åtta gånger på slutet och det är så jobbigt. Om vi i stället hade vunnit de här matcherna hade vi kanske varit i absoluta toppen. Det hade gett oss så mycket boost och utvecklat vårt redan bra spel ytterligare. Poängtappen har förstört en hel del av vårt självförtroende, säger Simon Johansson till klubbmedia efter den matchförberedande träningen på Iver Arena i Västerås.

Grönvitt har jobbat ännu hårdare med defensiven den här veckan för att verkligen stänga matcher.

Samtidigt har tränarna Kalle Karlsson och Alexander Rubin och gruppen arbetat  mer med taktiska delar.

– Jag vill förstås inte berätta vad det handlar om – för att inte ge motståndarna något gratis – men vi tror att det ska ge positivt effekt i försvarsspelet. Första åren i Superettan hade vi knappt bollen utan försvarade oss och satsade på långbollar på Karwan (Safari) och (Filip) Tronêt. Nu har vi som sagt ett bra eget spel och en framtid att bygga på. Men självklart är högsta prioritet att rädda kontraktet och sedan ta det därifrån.

Kommunikationen är ytterligare en ingrediens som truppen har hårdprioriterat under hemresan från Östersund och i veckan.

– Vi försöker verkligen att ta tag i snacket. Det har varit för tyst på planen. Vi måste bli bättre på att prata med varandra och hjälpa varandra, manar Simon Johansson.

VSK Fotboll tar emot Skövde AIK lördag eftermiddag (kick off 15.00) och Simon Johansson redovisar alltså en positiv känsla.

– Vi har jobbat jättehårt hela veckan med att förbättra oss ytterligare så det blir förhoppningsvis en bra lördag för oss.

Grönvitt vann i Skövde i slutet av midsommarhelgen efter mål av just Simon Johansson och Viktor Granath.

– Vi var väldigt noggranna där och hanterade deras fasta situationer bra och det måste vi göra igen, säger Simon Johansson.

Viktor Granath avgjorde precis innan slutsignalen i Skövde och nyförvärvet från just västgötaklubben är nu uppe i 16 mål på 22 framträdanden.

Tidigare i veckan utsågs 28-åringen till Månadens lirare i Superettan och uppmärksammas strax innan avspark mot sitt tidigare lag.

– Granath är värd alla hyllningar han kan få och det är bara att hoppas att målsnittet håller i sig framåt samtidigt som vi givetvis måsta hålla tätt bakåt.

Vad beror det på att Viktor Granath producerar så många mål även på den här nivån?

– Han är tung framåt och svår att stoppa. Jag tycker att han utvecklats mycket hos oss. Framför allt är han bättre i spelet i dag än när han kom, säger Simon Johansson om sin forwardskollega.

Välkommen till Iver Arena kl 15.00 lördag 10/9 då VSK möter Skövde AIK. Biljetter hittar du här.