Grönvitt tog tre tunga poäng mot Trelleborg

Justin Salmon gjorde 3-1 sent i den andra halvleken

VSK Fotboll besegrade Trelleborgs FF hemma på Iver Arena. Slutresultatet skrevs till 3−1 efter att Victor Prodell, Simon Johansson och Justin Salmon hittat nätet.

Grönvitt kopplade grepp om matchen när Victor Prodell målade efter drygt tio minuters spel. VSK-anfallaren var påpassligt framme i boxen efter en blunder i det gästande försvaret och skickade in 1−0 till VSK. Målet kom till efter att Filip Tronêt slagit en kross ut mot vänsterkanten. Tronêts passning blev för kort och fastnade på Trelleborgs vänsterback, Niklas Vesterlund. Ytterbackens nickrensning blev dock helt missriktad och gick – istället för framåt i planen – mot eget mål. Victor Prodell reagerade snabbast av övriga spelare och fångade upp bollen vid straffpunkten, innan han fick bollen i nät bakom en utrusande Andreas Larsen i gästernas mål. Målet var Prodells femte på sex matcher i den grönvita tröjan.

Drygt fem minuter efter ledningsmålet utjämnade gästerna tillställningen. TFF:s Haris Brkic fick bollen ett par meter utanför straffområdet, centralt i banan. Brkic var resolut och gick direkt på avslut med sin högerfot. Vristskottet styrdes på VSK-kaptenen Sean Sabetkar, som slängt sig för att täcka avslutet, och fick en oväntad båge som gick över Anton Fagerström och in precis under ribban.

Innan halvleken var över gjorde Sportklubben målet som skulle visa sig bli matchavgörande. Moonga Simba transporterade upp bollen längs högerkanten och vek sedan in mot straffområdet. Framme vid boxen släppte Simba en precis passning i djupet där Simon Johansson kom löpande. Johansson sprang med passningen och vid utkanten av målområdet avlossade mittfältaren ett tungt avslut som satt lågt i det bortre hörnet.

Tillställningens sista mål, signerat Justin Salmon, kom i den 74:e minuten. Simon Johansson slog en fin djupledspassning längs höger kanten där Filip Tronêt löpt sig fri. Tronêt tog sig in i boxen och slog sedan en passning snett inåt bakåt i straffområdet där Justin Salmon kom löpandes. Salmon – som blivit inbytt minuten innan – mötte passningen med vänsterfoten och styrde in bollen mellan benen på Larsen i bortamålet.

Segern innebär att VSK nu är sex poäng före Trelleborgs FF i tabellen med fyra matcher kvar att spela.

Nästa match spelas lördag den 7 november på Domnarvsvallen där VSK Fotboll möter IK Brage. Tiden är 13:00.