Grönvitt straffades – och tappade igen: ”Nådde inte nivån där vi vill och kan vara”

VSK Fotboll gjorde en svag insats i Jönköping. Då räckte inte Viktor Granaths tionde mål i år. ”Otroligt trist att förlora”, säger tränaren Kalle Karlsson.

VSK Fotboll tappade segern på stopptid mot Jönköpings Södra hemma på Iver Arena i Västerås i maj och siktade på revansch och seger i viktiga streckmötet på Stadsparksvallen i kväll.

Poängen uteblev dock.

Efter en iskall prestation.

– Det var tyvärr mediokert över hela linjen. Vi nådde inte nivån där vi vill och kan vara. Jag har ingen förklaring till vad det beror på så här direkt efter slutsignalen, säger Kalle Karlsson med en suck efter 2–1-förlusten.

Grönvitt trycktes tillbaka i inledningen – dock utan att släppa till några farligheter.

– Jönköping började bättre än oss och hade ett mer ordnat anfallsspel men de skapade ingenting.

VSK Fotboll kom in i matchen efter ungefär 20 minuter och hotade Alexander Nilsson flera gånger.

Målvakten tvingades bland annat till en högklassig räddning när Dusan Jajic sköt från nära håll.

– Matchbilden blev successivt bättre för vår del, konstaterar Kalle Karlsson.

Ledningsmålet för Grönvitt kom i minut 35 när Viktor Granath tryckte in Daniel Asks frisparksvariant från nära håll.

Och sedan hade de för kvällen svartklädda möjlighet att öka försprånget.

– Vi skapade lägen till 2–0 men det hade knappast varit rättvist.

Inledningen av andra halvlek var också okej från VSK Fotboll men Jönköping kom ifatt målmässigt när Malkolm Moenza hakades upp av Alex Douglas och föll i utkanten av straffområdet.

Robin Book klev fram till elvameterspunkten i 55:e minuten och placerade 1–1 intill Anton Fagerströms vänstra stolpe.

– Det är en straff som inte är en målchans alls. Den kostar oss väldigt mycket. Det är bittert att åka på ett sådant mål, säger Kalle Karlsson.

Segermålet kom exakt en kvart senare när Mohammad Fazal lyfte in bollen till Robin Ljung som vräkte sig fram i boxen.

Nicken var välplacerad och otagbar vid Anton Fagerströms högra stolpe.

– Vi får inte alls till det efter deras mål.

Kalle Karlsson och tränarkollegan Alexander Rubin bytte först in Max Larsson och sedan Michael Pawlik och satsade på slutet på ett trippelbyte (Viktor Prodell, Emil Skogh och David Engström) för att säkra åtminstone en poäng.

Det blev några halvchanser i och runt Jönköpings straffområde.

– Vi kommer som vanligt att gå igenom matchen i detalj i bussen på vägen hem och i morgon och försöka att rätta till bristerna så snart som möjligt, säger Kalle Karlsson inför måndagens möte med Brommapojkarna i Västerås.

För övrigt kan noteras att:

• Michael Pawlik värvades av VSK Fotboll i tisdags i förra veckan. Polske mittfältaren blev spelklar i förrgår och i dag gjorde han debut. 27-åringen har inte spelat någon match sedan i maj och fick drygt 30 minuter.
  • Martin Gamboš följde med VSK Fotboll till Jönköping. Slovakiske mittfältaren är spelklar på söndag. Därmed är han följaktligen uttagningsbar till måndagens match på Iver Arena mot Brommapojkarna.
  • VSK Fotboll stöttades av drygt 50 grönvita på plats i Jönköping. Supportrarna tvingades att följa drygt sista halvtimmen i regn och hagel.
  • Östers IF vann komfortabelt mot Utsikten (3–1) och befäste sin placering i toppen av tabellen.
  • Örgryte IS–AFC Eskilstuna startade sent på grund av regnet i Göteborg men till slut bröts matchen och den ska spelas klart fredag förmiddag.

Jönköpings Södra–VSK Fotboll 2–1 (0–1)

Målen: 0–1 (35) Viktor Granath, 1–1 (55) Robin Book, 2–1 (70), Daniel Ljung,

Avslut: 9–7 (3–6).

Avslut på mål: 4–4 (2–3).

Hörnor: 5–2 (1–2).

Varningar, Jönköping: Sebastian Crona, Robin Book, Fredrik Fendrich, Óscar García Rodriguez (tränare). VSK: -.

Domare: Fredrik Oppong.

Publik: 2 060 (på Stadsparksvallen, Jönköping).

Så spelade VSK Fotboll:

Målvakt: Anton Fagerström.

Backlinje: Alex Douglas (83), Theodore Rask (83), Pedro Ribeiro.

Mittfält: Simon Gefvert, Dusan Jajic (85), Herman Magnusson, Olle Edlund (69), Daniel Ask.

Anfall: David Burubwa (57), Viktor Granath (83).

Ersättare: Max Larsson (57), Michal Pawlik (69), David Engström (83), Emil Skogh (83), Viktor Prodell (83), Alex Lindelöv, Daniel Svensson (målvakt).