Grönvitt på allsvensk plats – jagar tre nya poäng: ”Häftigt vara med där uppe”

VSK Fotboll är tillbaka i Västerås igen – i delad serieledning. Simon Johansson hoppas på tre nya poäng och storpublik. ”Allt talar för ett väldigt starkt stöd”, säger grönvita profilen inför lördagens match.

VSK Fotboll är på allsvensk plats efter sex omgångar av Superettan. På lördag är Grönvitt tillbaka på Hitachi Energy Arena. ”Jag hoppas mycket folk också mot Landskrona. Det är en bra match, vädret ska bli bra och det är en attraktiv matchtid”, säger kaptenen Simon Johansson.

VSK Fotboll har bara spelat två av sex matcher i Superettan på Hitachi Energy Arena i Västerås i år men nu på lördag 13 maj (kick off 15.00) är det äntligen dags igen.

Och då får västeråsarna se ett lag som ligger i toppen.

– Det är riktigt häftigt att vara med där uppe. Det var ju några år sedan sist. Men det är bara att passa på att njuta. Vi kör på och sedan får vi se hur länge det räcker, säger Simon Johansson på sitt sedvanligt reflekterande sätt när klubbmedia får en intervju inför mötet med Landskrona Bois.

Grönvitt presterade en stark avslutning på 2022 och för många supportrar är nuvarande tabellposition därför ingen sensation.

Simon Johansson lyfter fram den kontinuitet som managern Kalle Karlsson har byggt som en betydande framgångsfaktor.

– Vi har spelare som är på väg uppåt och vill väldigt mycket. Dessutom har vi några äldre och erfarna. Detta ger en bra mix.

VSK Fotboll har bara bokförts för en förlust – på Stadsparksvallen i Jönköping för knappt två veckor sedan.

– Men det gäller att fortsätta att vara ödmjuk. Vi är inte mycket bättre än de andra lagen, säger Simon Johansson.

Grönvitt revanscherade sig snabbt för förlusten mot Jönköping och vann i lördags med 3–0 mot Gefle IF på Gavlevallen i Gävle efter två mål av nyförvärvet Jaheem Burke och just Simon Johansson.

Tredje målet var en delikatess med fem-sex passningar från eget till straffområde till offensiv box – som Simon Johansson avslutade distinkt.

– Det var ett fint anfall och skönt att få avsluta och bidra.

Hittills den här säsongen har den grönvita trotjänaren, kulturbäraren och ikonen svarat för tre mål och alla har kommit på bortagräs: Borlänge, Jönköping och Gävle.

Dags för årets första på Hitachi Energy Arena?
– Ja, det är väl hög tid, säger Simon Johansson med ett skratt.

Grönvitt vann i Västerås i fjol medan Bois tog alla tre poängen i en synnerligen regnig match i Landskrona i höstas.

I tisdags vann Bois skånska rivalmötet mot Helsingborg med 2–1 inför 7 653 vittnen på Landskrona IP.

– Vi möter ett bra lag med många skickliga spelare som är duktiga med bollen och löper mycket. Landskrona har en tydlig och bra spelidé så vi måste göra det väldigt bra på lördag för att vinna.

VSK Fotboll hade 3 625 besökare i hemmapremiären mot Örgryte och 3 437 mot Örebro SK i senaste matchen på Hitachi Energy Arena.

– Jag hoppas mycket folk också mot Landskrona. Det är en bra match, vädret ska bli bra och det är en attraktiv matchtid. Vi bör kunna ha så fina publiksiffror som vi har haft tidigare i år, säger Simon Johansson.

Här köper du biljett till VSK Fotboll–Landskrona Bois

VSK Fotbolls målskyttar efter sex matcher
Tre mål:
 Jaheem Burke, Simon Johansson.
Två mål: Miguel Sandberg.
Ett mål: Martin Gamboš, Max Larsson.