Grönvitt matchar AIK igen – fjärde mötet sedan i somras: ”Ser fram emot spännande drabbning”

VSK Fotboll fortsätter att möta AIK. Nu väntar fjärde matchen på kort tid. ”Matcherna har varit högkvalitativa”, säger herrlagets manager Kalle Karlsson.

AIK tog emot VSK Fotboll i första omgången av Svenska cupen på Tele2 Arena i Stockholm i februari (1–1) men de två klubbarna ska alltså mötas minst ytterligare en gång den här säsongen.

Nu på tisdag 18 april (14.00) spelar Grönvitt mot AIK på ”nya” Hitachi Energy Arena i Västerås.

– Det blir en match där det passar bra att ge speltid till spelare som behöver varvas igång och inte minst spelare med en längre skadefrånvaro, säger Kalle Karlsson till klubbmedia.

Grönvitt kommer även att fylla upp med spelare från klubbens allsvenska U19-lag och någon spelare från de lokala klubbarna.

– Det är ett bra tillfälle för oss att inventera både underifrån och lokalt inför framtiden.

Matchen på Hitachi Energy Arena blir den fjärde sedan 12 juli 2022 då AIK och VSK Fotboll spelade 1–1 på Spånga IP i Stockholm efter mål av Miguel Sandberg.

24 november i fjol möttes klubbarna på Skytteholm i Solna och då blev det samma siffror sedan Daniel Ask kvitterat för Grönvitt i slutminuterna.

– U21-matcherna mot AIK i Spånga och på Skytteholm har varit högkvalitativa så vi ser fram emot en spännande drabbning, säger Kalle Karlsson.