Grönvitt i topp – trots Gefles desperata jakt: ”Jag tycker att vi gjorde det bra”

Patric Åslund skriker ut sin glädje efter att ha gjort första målet i Superettan. Det räckte till tre poäng mot Gefle IF och en plats i absoluta toppen. ”Jättekul att Patric Åslund fick sätta dit den och dessutom med pannan”, säger herrlagets manager Kalle Karlsson.

VSK Fotboll tog sjätte raka segern i Superettan. Men det blev inte alls oväntat tufft mot Gefle IF. ”Vi är jätteglada att plocka tre nya poäng”, säger herrlagets manager Kalle Karlsson.

Gefle IF kom till Hitachi Energy Arena i Västerås med fyra matcher i rad utan förlust i Superettan och redan i förhandstexten på den här sajten varnade Kalle Karlsson för ”en väldigt tuff match”.

Så blev det alltså på söndagen.

VSK Fotboll vann – med 1–0.

– Vi visste att vi skulle möta ett Gefle som backade hem och jag tycker att vi gjorde det vi kunde göra. Vi tryckte ned dem och kom till en rad avslut. Det är inte alltid enkelt när de står med tio man runt eget straffområde, säger Kalle Karlsson när klubbmedia får en intervju i coachrummet efter matchen.

LÄS OCKSÅ: Sjätte raka för Grönvitt – när Patric Åslund blev huvudperson: ”Häftigt få göra första målet”

Grönvitt hade enligt officiella statistiken ett bollinnehav om 59 procent över 90 minuter och ”vann” målchanserna med hela 11–3.

– Segrar kan se ut på olika sätt och den här handlade om att ha tålamod och hålla koncentrationen så att vi inte släppte till defensiva omställningar. Jag tycker att vi gjorde det bra. Vi hade lägen att döda matchen tidigare.

Kalle Karlsson hade anledning att jubla över ytterligare en trepoängare i Superettan. ”Segrar kan se ut på olika sätt och den här handlade om att ha tålamod“, säger herrlagets manager.

Patric Åslund frälste VSK genom att avgöra i minut 25 inför 4 022 besökare på Hitachi Energy Arena.

Målet var akademiproduktens historiska första i näst högsta serien.

– Jättekul att Patric Åslund fick sätta dit den och dessutom med pannan. Det är ett område där han har potential att bli ett riktigt hot på sikt med sin längd. Dessutom svarade han för en fin arbetsinsats, säger Kalle Karlsson.

LÄS OCKSÅ: Ny backlinje – och ny nolla för nya serieettan Grönvitt: ”En fantastisk känsla”

Trepoängaren innebar att VSK Fotboll tog över förstaplatsen i Superettan men Utsikten har en match mindre spelad (möter Helsingborg i kväll).

Grönvitts herrlag åker på söndag till Västergötland och möter Skövde AIK på Södermalms IP 15.00.

VSK Sports arrangerar resa också till Skövde. Bussar rullar från Arosvallen 11.00. Anmälan görs via officiella supporterklubbens sida på Facebook. 

Klicka här – för att köpa Höstkortet till herrlagets matcher i Superettan och damlagets matcher i division 2.

VSK Fotboll–Gefle IF 1–0 (1–0)
Målet:
1–0 (25) Patric Åslund.
Bollinnehav (procent): 59–41 (57–43, 61–39).
Målchanser: 11–3 (4–1, 7–2).
Skott på mål: 6–1 (2–0, 4–1).
Skott utanför mål: 5–2 (2–1, 3–1).
Hörnor: 8–2 (4–1, 4–1).
Målvaktsräddningar: 1–5 (0–1, 1–4).
Utvisning, Gefle: Christoffer Aspgren (74).
Varningar, VSK: Jabir Abdihakim Ali (63), Anders Hellblom (88). Gefle: Oscar Lundin (56), Kevin Persson (85), Daniel Eliasson (90+4).
Domare: Richard Sundell.
Publik: 4 022 (på Hitachi Energy Arena, Västerås).

Så spelade VSK Fotboll:
Målvakt: Anton Fagerström.
Backlinje: Herman Magnusson, Frédéric Nsabiyumva, Umit Aras (74).
Mittfält: Simon Gefvert, Daniel Ask (90), Olle Edlund, Max Larsson (90).
Anfall: Simon Johansson (kapten, 74), Jabir Abdihakim Ali (67), Patric Åslund.
Ersättare: Ibrahim Diabaté (67), Anders Hellblom (74), Filip Tronêt (74), Alex Douglas (90), Mohammed Mahammed (90), Miguel Sandberg, Daniel Tegermark Svensson (målvakt).