Full pott i premiären för Grönvitt – här är betyget från matchvinnaren: ”Vi har ett superstarkt lag”

VSK Fotboll inledde 2023 på bästa tänkbara sätt. Bianca Iglesias blev segerskytt mot Täby FK. ”Vi har ett väldigt starkt lag”, säger 18-åringen.

VSK Fotbolls representationslag tog dubbla segrar när 2023 startade. Bianca Iglesias gjorde avgörande 2–1 mot Täby FK. Första matchen hemma spelas 11 februari – mot Sandvikens IF. ”De är duktiga och spelar tufft men jag är väldigt taggad över att visa vad VSK går för”, säger den grönvita anfallaren.

VSK Fotboll siktar på en topplats sitt andra år i division 2 och försäsongspremiären på konstgräset på Vikingavallen i Täby norr om Stockholm röjer att det finns betydande kvalitet i den unga trupp som Lisa Hellenberg och Lotta Hjalmar leder.

Grönvitt vann med 2–1 mot fjolårets division 1-lag.

– Vi har ett superstarkt lag. Alla är jämna, snabba och tekniska, Och vi har förmågan att försvara oss. säger Bianca Iglesias till klubbmedia efter den första av åtta tester inför seriepremiären mot Rynninge IK i Örebro i mitten av april.

Täby FK ledde i paus men Grönvitt kom ifatt tack vare Safiya Abdulkadir Abshirs kvittering.

Bianca Iglesias byttes in andra halvlek och såg till att det blev segerresa hem till Västerås.

– Jag fick spela högerforward mot Täby och tog en central löpning på en djupledsboll. Jag petade bollen runt motståndaren. Sedan blev det ett missförstånd mellan målvakten och försvararen så jag fick öppet mål.

Förra året blev det en handfull fullträffar som var första hela säsongen i Grönvitt.

– Det ät alltid roligt att få göra mål, säger Bianca Iglesias med ett leende.

Bianca Iglesias inledde fotbollskarriären i Skiljebo SK och spelade då med nuvarande VSK-spelarna Sara Eriksson, Lova Howell Rudstam och Zelda Stadsdahl som i vintras anslöt från Rynninge.

Sedan blev det några år i Västerås IK respektive Västerås BK 30 innan flytten till VSK Fotboll och Iver Arena sommaren 2021.

– Lova Howell Rudstam och jag kontaktade VSK då och sedan gick det väldigt snabbt.

Hur är det att representera VSK?
– Det känns alltid coolt att få springa in i VSK-tröjan och i år ska vi ju få spela i den riktiga grönvita igen, säger Bianca Iglesias om bytet till leverantören Puma.

Grönvitts damlag spelar 2023 års första match på Iver Arena mot division 1-laget Sandvikens IF lördag 11 februari (13.00).

SIF kom tvåa i fjol.

– De är duktiga och spelar tufft. Det ska bli intressant att att möta dem. Men jag är väldigt taggad över att visa vad VSK går för.

VSK inledde förberedelserna redan i november och antalet pass har stegrats efter officiella träningsstarten på Iver Arena 8 januari.

Men för Bianca Iglesias blir det ytterligare två träningar i veckan på Widénska gymnasiet där tidigare storspelaren Anette Mogren (Gideonsbergs IF och finska landslaget) och VSK Fotbolls nya akademitränare Casey Mattsson är två av instruktörerna.

– Det blir mycket fotboll varje vecka men det fungerar bra och är roligt, säger VSK:s offensiva vapen som studerar sista året på ekonomiprogrammet.