Förlängt samarbetsavtal mellan VSK Fotboll och IK Franke

VSK Fotboll förlänger samarbetsavtalet med IK Franke över säsongen 2024. Den första spelaren på lånelistan blir anfallaren Liam Larsson.

VSK tecknade ett så kallat ”fotbollsutvecklande föreningssamarbete” med IK Franke förra säsongen. Det innebar att spelare som Hugo Björk, Adam Padovan och Alex Lindelöv kunde representera båda klubbarna i seriespel. 

Nu har VSK och IK Franke kommit överens om att upprätta ett nytt låneavtal för 2024 och det innebär att anfallaren Liam Larsson, 20, nu kommer att kunna få nyttig speltid i division 2 norra Svealand kommande säsong – samtidigt som spelaren kan användas i Allsvenskan. Liam Larsson kommer att träna både med VSK och Franke.

Utlåningslistan kan justeras vid varje givet speltillfälle, vilket öppnar möjligheten att fler spelare (födda tidigast 2002) kan bli aktuella för utlåning till IK Franke längre fram.

Kalle Karlsson, manager:

– Det känns jättebra att vi både kan få en bra matchmiljö för våra unga spelare och samtidigt hjälpa en av våra lokala klubbar. Liam Larsson har sett bra ut i träning senaste tiden och vi hoppas att han kan bli till stor nytta för Franke.