En poäng för Grönvitt – i en match som hade allt: ”Vi gör det väldigt bra offensivt”

VSK Fotboll och Trelleborgs FF jagade segern på Iver Arena. Till slut blev det 4–4 – i en match som hade precis allt. ”Överlag var det kanske rättvist”, säger Grönvitts kapten Simon Johansson.

VSK Fotbolls herrlag har spelat en del märkliga matcher i division1 och Superettan de gångna tio åren men tisdagskvällens duell mot Trelleborgs FF på Iver Arena i Västerås hade allt.

Och även lite till.

– Det här var galet, säger Simon Johansson till klubbmedia med ett djupt andetag.

Grönvitt ledde med 1–0, 2–1 och 3–2 men hamnade i målmässigt underläge när det återstod mindre än en kvart av ordinarie tid.

Då gjorde Viktor Granath sitt tredje mål för kvällen – och det räckte alltså till en poäng.

– Jag tycker att tränarna hittade ett bra koncept för den här matchen. Vi skapade mycket med två forwards där framme. Viktor Prodell och Viktor Granath är oerhört tunga att möta. Det blir tufft för motståndarna att hålla koll på dem i boxen. Vi får ta med oss att vi gör det väldigt bra offensivt och har lägen för ännu fler mål.

Fyra mål bakåt. Hur ser du på det?

– Det är hemskt att vi ska behöva släppa in fyra mål på hemmaplan. Jag tycker att de gör flera mål efter tillfälligheter och har en del tur. Andra målet är rent flyt med en volleyträff efter hörna där han träffar sin egen spelare. Sådana mål gör vi i VSK aldrig. På sista två agerar vi inte tillräckligt bra defensivt och det gäller hela laget. Trelleborg hade kunnat göra ett till mål i slutsekunderna så oavgjort var kanske rättvist, säger Simon Johansson.

VSK Fotboll är kvar på negativ kvalplats men Simon Johansson anser att förutsättningarna för förnyat kontrakt i näst högsta serien är goda.

– Det handlar om att ta fyra-fem segrar och några kryss för att hänga kvar. Vi måste kraftsamla i varenda match och ta poängen. Då behöver vi inte blicka på vad de andra lagen gör.

Grönvitt förstärkte truppen innan transferfönstret stängdes förra veckan.

– Vi har fått jättebra tillskott och har en hel annan bredd. Nu kom David Burubwa och Olle Edlund in och förändrade matchbilden. Michal Pawlik bidrog med mycket energi. Dusan Jajic har också gjort en bra säsong och hade kunnat komma in. Jag tycker att det ser väldigt bra ut, säger SImon Johansson.

Mer om matchen

• Viktor Granath svarade för mål 11, 12 och 13 för VSK Fotboll och gick därmed upp i delad ledning i skytteligan i Superettan med Halmstad BK:s Alexander Johansson.
  • Grönvitt hade ytterligare en boll inne i mål i första halvlek men fick ”målet” bortdömt på grund av offside.
  • VSK Fotboll drev matchen och hade tre vassa lägen vid 4–4: Simon Johansson, Pedro Ribeiro och Viktor Granath.
  • Marcus Degerlund gjorde comeback i Grönvitt, stod rätt i varje situation i första halvlek och startade en hel del uppspel.
  • Daniel Burubwa kom in i minut 77 och skapade stor oreda i TFF:s bakre regioner och hade även ett skott som var nära att resultera.
  • Alex Douglas gjorde sin kanske bästa match för Grönvitt men knockades av ett stenhårt skott i huvudet och tvingades kliva av i 84:e minuten.
  • Stopptiden i andra halvlek var hela nio minuter.
  • Stämningen var elektrisk på Iver Arena när VSK Fotboll jagade kvittering och sedan också ett segermål.
  • VSK Fotbolls 15-åringar Theo Kvist och Alexander Nordlund har blivit uttagna till landskamper mot Belgien, Danmark och Wales och uppmärksammades med en intervju efter första halvlek.

VSK Fotboll–Trelleborgs FF 4–4 (2–1)

Målen: 1–0 (33) Viktor Granath, 1–1 (42) Simon Amin, 2–1 (44) Viktor Granath, 2–2 (54) Jesper Modig, 3–2 (57) Simon Johansson, 3–3 (62) Nicolas Mortensen, 3–4 (73) självmål, 4–4 (85) Viktor Granath,

Bollinnehav (procent): 50–50.

Avslut: 12–11.

Avslut på mål: 6–5.

Hörnor: 5–5.

Varning, VSK: Michal Pawlik. Trelleborg: –.

Domare: Martin Strömbergsson.

Publik: 1 173 (på Iver Arena, Västerås).

Så spelade VSK Fotboll:

Målvakt: Anton Fagerström.

Backlinje: Alex Douglas (84), Marcus Degerlund (77), Pedro Ribeiro.

Mittfält: Daniel Ask, Simon Johansson, Herman Magnusson, Martin Gambos (77), Simon Gefvert,

Anfall: Viktor Prodell (68), Viktor Granath.

Ersättare: Max Larsson (68), David Burubwa (77), Olle Edlund (77), Michal Pawlik (84), Dusan Jajic, Jakob Lindahl, Daniel Svensson (målvakt).