”Därför tvingas Västerås Fight Club avbryta samarbetet med VSK Fotboll”

VSK Fotboll har inför Allsvenskan 2024 inlett ett flertal samarbeten med lokala idrottsföreningar för att hjälpa till på klubbens matcharrangemang under säsongen. Ett av dessa samarbeten har varit med Västerås Fight Club (VFC). Nu väljer VFC att hoppa av samarbetet med VSK på grund av den senaste tidens uppståndelse och för att ge VSK Fotboll de bästa förutsättningarna att genomföra sina matcharrangemang.

Jörgen Hamberg, ordförande i Västerås Fight Club beklagar det inträffade.

– Den tidningsartikel som VLT publicerade gav en felaktig bild av det samtal jag och journalisten hade om VFC:s kommande arbete med VSK. VLT:s val av bild på en blodig MMA-fighter till artikeln har haft konsekvensen att många fotbollssupportrar i landet har blivit upprörda.

– Vi i VFC har nåtts av budskapet att fotbollssupportrar ska åka till Västerås och ”testa oss”.

Det är ett scenario som Jörgen Hamberg anser blir helt ohållbart.

– Med det som nu hänt kommer vi i VFC inte kunna göra annat än skada för VSK och säkerhetsarbetet runt arrangemangen – fast det var tänkt att vara precis tvärtom.

– Vi har därför meddelat VSK Fotboll att vi drar oss ur det tänkta samarbetet.

Jörgen Hamberg hoppas därmed att läget och den hätska stämningen som förekommit i sociala media kan lugna ned sig.

– Jag anser att alla skriverier har skadad både föreningen Västerås Fight Club och VSK Fotbolls syfte med samarbetet. Genom att kliva av och låta stadens övriga föreningar och volontärer sköta arbetet kring och på arenan hoppas vi inom VFC att allt återgår till det normala, säger Jörgen Hamberg som avslutar med en ursäkt:

– Från Västerås Fight Clubs sida vill vi be alla supporterföreningar i landet om ursäkt om de upplevde det tänka samarbetet som utmanande, det har aldrig varit vår mening. Vi har bara velat allas bästa och att Västerås ska få uppleva härliga fotbollsfester där vårt arbete skulle varit en liten del av detta.

Drifts- och eventansvarig i VSK Fotboll Johan Immelgård konstaterar att:

– VSK och Västerås Fight Club har haft en löpande dialog den senaste tiden och utifrån det som hänt är vi överens om att det här blir den bästa lösningen på aktuell situation.