Daniel Ask om första tiden i VSK

Daniel Ask kom till VSK inför säsongen.
Uppdrag – förstärka anfallsspelet.
– Det har gått hyfsat, säger Daniel – men jag har högre krav på mig och vill spela bättre.

Efter tre månader i klubben var det dags att ta ett uppföljande snack med Daniel för att höra hur han kommit in i klubben och inte minst laget.

Hej Daniel – hur har första tiden varit i klubben? Du får sätta ett betyg (1-5) hur det fungerat överlag.

– Då sätter jag en trea (3).

Varför då?

– Jag tycker att jag fotbollsmässigt har jag mer att ge, det vill säga mitt eget spel. Spelsystemet har jag kommit in i hyfsat men jag känner att det finns mer att ta av i mitt eget spel.

– Sen tycker jag helhetsintrycket är bra runt klubben. Det är bra tränare och bra lagkamrater, men jag behöver öka min egen prestation för att det ska bli högre betyg.

Du har spelat i Superettan tidigare – är det något som överraskat dig runt klubb, spel eller annat?

– Egentligen inte. Det är bra kvalité på spelarna i laget, helt klart ett steg upp från Skövde. Det märks på träningarna mest tycker jag. Man måste ta i lite mer och göra allt lite bättre, jämfört med Div 1.

Hur tycker du försäsongen gått för egen del och för laget?

– Det har väl varit lite upp- och ned både för mig och för laget. Vi har gjort en del sämre halvlekar men också några bra. Särskilt matchen mot ÖSK var bra och andra halvlek mot Karlstad i genrepet. Det har också varit en del skador som ställt till det och där vi inte kunnat spela ihop alla lagdelarna som tänkt.

– Sen vill jag också säga att vi i laget är helt överens om att vi vill göra allt bättre, vi vill öka vår prestation som lag.

Om vi tittar på de matcher vi spelat så här långt i serien – vad är din reflektion?

– Om vi börjar med matchen mot BP tycker jag vi äger den utom i början och i slutet. Det blir lite upp- och ned där. Vi gjorde många bra saker men måste förbättra både försvars- och anfallsspelet.

– Matchen mot ÖFK fick vi ju ett mål mot oss tidigt och det var lite oturligt. Men jag tycker vi följer vår matchplan hela vägen och gör det vi ska. Sen, återigen, vi måste bli effektivare framåt, speciellt jag. Jag och övriga behöver hitta fler offensiva aktioner som gynnar laget.

Om vi får tro snacket när du värvades var det som släppande forward. Nu har du mest spelat på mittfältet, hur fungerar det?

– Ja, 8:a rollen är ny för mig. Generellt tycker jag det gått bra och jag har kommit in i vad som krävs av den positionen, nu ska bara sista finputsningen till.

Avslutningsvis, nu har vi match mot Utsikten på söndag – vad är dina tankar?

– Det är helt klart dags för en seger. På papperet ska vi fixa det, speciellt om vi följer vår matchplan. Men sen som vi vet är det en tuff serie så det kanske inte blir som tänkt. Men vi bör vinna och siktar på seger, säger Daniel avslutningsvis.

Vi önskar Daniel och laget lycka till på söndag.