Burundisk landslagsman klar för VSK

VSK Fotboll har skrivit kontrakt med den burundiske landslagsmannen Frédéric Nsabiyumva som ansluter till Grönvitt från Sydafrika där han spelat sedan ungdomsåren.

Mittbacken som är tjugosju år gammal har spelat i sydafrikanska högstaligan och är en mångårig landslagsman för Burundi – på junior- och seniornivån.

– Jag är född och uppvuxen i Burundi och flyttade till Sydafrika som tonåring för att spela fotboll. Min senaste klubb är Jomo Cosmos från Johannesburg, säger Frédéric.

Han fortsätter:

– Det har blivit mellan 30-40 landskamper för Burundi, senast nu i sommar i kvalet till Africa Cup of Nations (AFCON), (Afrikanska mästerskapen). Jag brukar spela hela matcherna i landslaget. Mitt roligaste minne från landslagskarriären så här långt är när Burundi var med i slutspelet i AFCON 2019 i Egypten.

Hur känns det att komma till Sverige och VSK för att spela fotboll?

– Jag är väldigt glad och ser mycket fram emot chansen att få komma till Europa och spela, det är en dröm jag haft. Jag har aldrig varit i Sverige men jag räknar dagarna innan jag är på plats.

Vilka positioner kan du spela på?

– Jag är mittback men jag har också spelat som defensiv mittfältare.

Till sist, hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är en bra försvarsspelare. Jag är lång och bra i luftspelet. I flera av de lag jag spelat i har jag varit lagkapten så jag är också en ledarfigur på och utanför planen, säger Frédéric som avslutning.


Sport- och akademichef Herman Ottosson säger så här om nyförvärvet som skrivit på ett kontrakt till utgången av 2023:

”I Frédéric får vi en spelare med fysiska egenskaper som är stor, stark och snabb. Han är särskilt duktig på att spela mot felvända spelare. Han kommer att ansluta till laget så fort det går – det som återstår i pappersväg är ett arbetstillstånd som utfärdas av migrationsverket och som kan ta upp till två veckor att få till”.

Vi hälsar Frédéric välkommen till VSK och hoppas få se honom i en grönvit tröja så snart det bara går.