Britt utökar sitt samarbete med VSK – startar läxläsning

Schysst Framtid utvecklas ständigt med hjälp av alla våra huvudpartners. Nu utvecklas Schysst Framtid med läxläsning för ungdomsspelarna i VSK, tack vare Britt. – Att vi gör något för barn och ungdomar känns skoj, säger Britt’s egna f.d. VSK-spelare Anders Östling.

Schysst Framtid besöker sjätteklassare i Västerås och Hallstahammar där man diskuterar droger, alkohol, rasism och mobbning. Det är projektledare Stefan ”Lillis” Jonsson och VSK Bandy-spelaren Joel Engström som besöker klasserna. I samband med klassträffarna besöker man även Prison Island där fokus ligger på samarbete.

Utöver detta gör Schysst Framtid flera aktiviteter i och kring Västerås och Hallstahammar. Allt från Valborgsmässofirandet på Stora torget till summer camps.

Nu har en ytterligare en huvudpartner anslutit sig till Schysst Framtid, Britt.

– Vi jobbar mycket med hållbarhetsfrågor inom alla våra bolag eftersom vi är ISO certifierade och vi kände att det här är ett bra koncept att också ta ett socialt samhällsansvar tillsammans med VSK där vi kanske kan vara med och bidra och hjälpa till i frågor för våra barn och ungdomar, säger Johanna Folkesson, Marknadsansvarig Britt.

I samband med detta kommer Britt även att stötta ungdomsspelare i VSK med läxläsning.

– Jag tycker att det här är ett spännande projekt och det är kul att vi blir huvudpartner till Schysst Framtid och läxläsning, att vi gör något för barn och ungdomar känns skoj samt att vi utvecklat vårt samarbete med VSK, säger Anders Östling.

– Schysst Framtid känns helt rätt. Vi behöver ta ett ansvar gemensamt för våra ungdomar och se till att de hamnar på rätt bana från början. Sport spelar en rätt viktig roll där. Så det känns kul att få vara med och bidra till en schysstare framtid helt enkelt, utan droger och mer studier. Och självklart kanske lite sport uppe på det också, avslutar Stefan Hellkvist, Försäljningschef Britt.

Dan Kiwii Persson