Aly Coulibaly klar för VSK

VSK förstärker mittfältet inför hösten i Superettan. Aly Coulibaly, 27, från UD Sanse i spanska tredjedivisionen har skrivit på för Grönvitt.

VSK har drabbades av ett avbräck på mittfältet när Pedro Ribeiro slog upp sin fotskada borta mot Gais. Dessförinnan stod det klart att Martin Gambos lämnar för Noah i Armeniens högstaliga.

Grönvitt har därför varit på jakt efter ett tillskott på mittfältet och nu har valet landat på fransmannen Ali Coulibaly, senast i Madridklubben UD Sanse.

Coulibaly, som föddes i Paris, inledde sin karriär i Paris FC. Han värvades till spanska Huesca där han fick debutera i andraligan som 20-åring. I Spanien har han även representerat klubbar som Badalona, CD Calahorra, Real Balompédica Linense och senast UD Sanse. Coulibaly har även hunnit med en avstickare till FC Schaffhausen i schweiziska andraligan säsongen 2019/20. Det är med andra ord en meriterad spelare som ansluter till VSK.

Aly Coulibaly kommer från en riktig fotbollsfamilj där alla fyra bröderna spelat proffsfotboll. Äldsta brodern Mohamed är den mest kända och har spelat för klubbar som AFC Bournemouth, Coventry City samt spanska storklubben Racing Santander.

Aly Coulibaly:

– Jag är väldigt lycklig över att signa för VSK. Jag tror att jag kan hjälpa laget att fajtas om uppflyttning och är väldigt motiverad att hjälpa laget. Jag vet att det här laget är som en familj och att det är ett ungt lag. Med mina 27 år tror jag att jag kan bidra med erfarenhet.

Kalle Karlsson, manager:

– Efter Pedros skada har vi letat intensivt efter en ersättare. Vi har som vanligt sökt brett och utvärderat många spår. Aly är en rörlig mittfältare som både kan vinna bollen och transportera den. En fördel är att han både kan spela offensiv mittfältare och defensiv mittfältare.