Allsvensk hemmapremiär – VSK Fotboll – IF Elfsborg 7/4 16.30 – här är allt du behöver veta

Då var det så äntligen dags. Efter 27 år är den allsvenska fotbollen äntligen tillbaka i Västerås. Hemmapremiären står för dörren och intresset för att se våra Grönvita krigare är rekordstort. Allt talar för att matchen kommer att bli slutsåld på de sektioner VSK disponerar, ta sista chansen nu och köp din biljett.

Här är allt du behöver veta vad som händer före och under matchen.


Premiärmarschen

Enligt tradition genomförs Premiärmarschen i samband med hemmapremiären. Alla Grönvita som vill kan delta, ung som gammal, supportrar och familjer – vi marscherar tillsammans för vi älskar VSK. Marschen startar på Stora torget upplöses när man når arenan. I marschen visar vi vilket som är stadens lag och vi viftar med flaggor och sjunger sånger. Många väljer att sitta på krogarna runt torget och ladda upp inför matchen och sen gå med marschen som färdas längs Vasagatan till arenan. Marschtiden brukar uppgå till 40 minuter.


Biljetter

Biljetter till matchen köper du företrädesvis digitalt. Du kan också köpa biljetten på plats i ABB Arena Nord (hockeyhallen). Biljettluckan öppnar 90 min innan avspark och stänger 15 min efter matchstart.

Priser

SITTPLATS – huvudläktare samt sektion J

  • Vuxen 270 kr
  • Senior/student 195 kr
  • Ungdom 185 kr

SITTPLATS FAMILJELÄKTARE (SEKTION M)

  • Vuxen 230 kr
  • Senior/student 175 kr
  • Ungdom 115 kr

STÅPLATS – HEMMA/BORTA

  • Vuxen 195 kr
  • Senior/student 145 kr
  • Ungdom 90 kr

Säkerhet och entré

På grund av det stora antalet besökare öppnar vi arenan tidigare än normalt. Klockan 15.00 (90 minuter innan matchstart) slår vi upp portarna till Hitachi Energy Arena. Entréerna stänger i halvtid.

Kvar sen förra säsongen är det generella väskförbud som råder på alla våra arrangemang i Allsvenskan tills vidare. Det är alltså inte tillåtet att ta med någon form av väskor eller kassar in på arenan. Undantag görs endast för väskor som innehåller nödvändig medicinsk utrustning/mediciner. Väskorna kommer att bli föremål för visitation.

Visitation av samtliga besökare på ståplats kommer att genomföras. På sittplatssektionerna genomförs en selektiv visitation.

I samband med att arenan byggts ut har vi till i år ett flertal nya läktarsektioner och därmed också nya entréer. Till Familjeläktaren (M) är entrén direkt till höger om huvudentrén till sittplatsläktaren. Vår sittplatssektion (J) på ståplatsläktaren har sin entré i det nordvästra hörnet av arenan, alternativt bakom läktaren, beroende på säkerhetsläget.

Bortastå har sin entré direkt bakom respektive läktare.

På arenan

På arenan har vi kiosker öppna på sittplatssektionerna samt hemma- och bortastå. Vi erbjuder ett vanligt kioskutbud med varma och kalla drycker. Vi säljer också varmkorv med bröd på samtliga sektioner.

Vi har godisregn på sittplats i halvtid för den yngre publiken på arenan (upp till 12 år). Godissugna som är äldre än så hänvisar vi till våra kiosker. Godisregnet sker i arenans sydvästra hörn.

Vi uppmanar alla att komma i god tid till arenan. Det kommer vara fullsatt eller nära fullsatt på VSK-sektionerna och det blir lätt köer till biljettluckor, visitation och entréer om alla kommer samtidigt med mindre än 30 minuter kvar till avspark.

Premiärmarschen innebär att ett stort antal besökare kommer att komma samtidigt till arenan. Det kommer ofrånkomligt bli köer vid entréerna, särskilt vid hemmastå. Vi hoppas att alla kan ta väntan med jämnmod och behålla ett glatt humör.


Souvenirer/merch

Souvenirer/merch säljs i vår merchshop som är belägen precis till höger om sittplats huvudentré, utanför arenan. Shopen öppnar kl 14.30 och här köper du saker före matchen och innan du går in på arenan. I våra kiosker inne på arenan har vi ett begränsat utbud av merch och souvenirer.


Parkering

Vi uppmanar besökare att undvika att åka bil till matchen – parkering kommer vara en större utmaning än vanligt denna dag då en stor handbollsturnering pågår på området under helgen. Rocklundaparkeringen kommer vara tillgänglig för besökare till matchen. Övriga parkeringar är mycket troligt i viss utsträckning redan upptagna.

Ta med något GRÖNVITT och sjung

Vi uppmanar alla våra besökare att ta med något Grönvitt till arenan. I samband med att VSK-låten sjungs inför avspark kommer vår speaker be alla att ställa sig upp och hålla upp en halsduk eller något annat grönt och vitt. Naturligtvis hoppas vi att alla sjunger med i texten – den kommer att visas på arenans ledskärmar.

Välkomna på söndag – det kommer vara mycket människor på plats – kom med ett glatt humör, visa hänsyn och stötta Grönvitt till tre poäng.

Heja Sport!