Alexander Rubin ny assisterande tränare i VSK Fotbolls herrlag

Som ett led i den organisationsutveckling som styrelsen beslutat om kommer akademitränaren Alexander Rubin som till vardags varit huvudtränare för P17-laget nu bli ny assisterande tränare i vårt herrlag.

Vi tog ett snack med Alexander för att höra hur han tänker runt sitt nya uppdrag.

Hej Alexander – du får börja med att berätta vem du är för våra läsare.

– Absolut. Jag är 32 år och bor i Västerås med min familj. Min bakgrund på fotbollsplanen är att jag spelat i olika Västeråsklubbar upp till division 2. När jag var 22 år gammal gjorde skador att jag var tvungen att avsluta min aktiva fotbollskarriär.

– Jag har alltid velat bli tränare så vid 24 års ålder tog jag över IK Franke i Div 3 och blev huvudtränare där. Det uppdraget hade jag i sex år innan jag kom till VSKs akademi inför säsongen 2020.

Varför hamnade du i VSK?

– För mig kändes det som ett naturligt steg att ta på min resa att utvecklas som fotbollstränare. Jag måste säga att tiden i akademin verkligen har gett mig möjligheten att ta steg som fotbollstränare. Det har varit hårt jobb men nu känner jag mig verkligen redo för att ta steget in i elitfotbollen.

Innan vi pratar vidare om A-laget, vad händer med P17 som nu blir av med sin huvudtränare?

Där har vi hittat en lösning där Wille Westergren (idag i P19) tar över som huvudtränare i P17. Vi jobbar med en överlämning som vi normalt sett gör efter säsongenen när tränare byter lag inom akademin. Vi gör samma procedur nu istället och vi har en särskild rutin som vi följer så jag ser inga problem med det. Tvärtom är jag övertygad om att det kommer att bli jättebra och att P17 fortsätter att utvecklas under det team som kommer in nu.  

Åter till din tränarroll i A-laget – vad är det du ska bidra med som assisterande tränare?

– För mig handlar det om att jobba som ett team tillsammans med Kalle (Karlsson). Det är många saker som ska utföras varje dag av tränarteamet och jag och Kalle kommer jobba nära varandra många timmar varje dag. Vi ska så klart dra nytta av varandras olika egenskaper.

– För mig är det viktigt att hela tiden, varje dag, jobba med förutsättningarna för att nästa match ska kunna vinnas. Det finns alltid saker man kan göra som ökar chanserna. Sist men inte minst ska jag bidra till att driva lagets utveckling framåt, det gäller som lag men också på individnivån med de enskilda spelarna.

Avslutningsvis, hur känns det för dig med ditt nya uppdraget i klubben?

Det känns otroligt inspirerande att få chansen att vara med som tränare för klubbens A-lag. Jag har som sagt jobbat hårt många år för att vara förberedd för en sån här möjlighet. Det här ska bli jättespännande och jag kommer göra allt för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.

Vi önskar Alexander lycka till i hans nya uppdrag som assisterande tränare till VSK Fotbolls herrlag.