Akademispelaren Max Larsson får A-lagskontrakt

Akademispelaren Max Larsson har tränat med VSK Fotbolls A-lag till och från under våren. Efter en träning ville tränare Thomas Askebrand ha ett snack med honom. Ett A-lagskontrakt blev produkten av samtalet.
 – Jag blev allt lite förvånad när Thomas erbjöd mig ett A-lagskontrakt, säger Max Larsson när vi stämde av med honom.

Max Larsson i en U21-match mot IK Sirius

Så Max – hur gick det till när du blev erbjuden ett A-lagskontrakt?

– Jag har som sagt tränat med A-laget senaste 3 månaderna till och från, kanske en gång i veckan. Efter en träning för ca en månad sen ville Thomas (Askebrand) och Leffe (Berg) prata med mig. De erbjöd mig ett A-lagskontrakt. Sen tog det ett tag innan det blev klart och själva kontraktet fick jag av Herman (Ottosson – akademichef).

– Jag är förstås jätteglad över att få chansen i A-truppen. När man spelar i akademin är det dit man siktar och jobbar för att nå.

Så du blev lite förvånad när Thomas (Askebrand) ville ha samtalet med dig?

– Lite förvånade var det allt. Det var inget jag räknat med eller tänkt så mycket på. Men jag tycker att det har gått ganska bra på de träningar jag gjort med A-laget så helt orimligt kändes det inte.

Har du spelat i VSK hela din karriär?

– Nej. Jag kom till VSK från VIK när det blev dags för akademispel, det var fyra år sen så jag har spelat hela akademitiden i VSK och spelar just nu med P19.

Vilken position spelar du på

– Jag är ganska allround så jag har spelat på många positioner men just nu från vänsterback till vänsterytter. Jag är vänsterfotad så det är den naturliga kanten för mig. Men jag har också spelat mycket på mittfältet så vi får se vad det blir i framtiden.

Berätta lite om dig som spelare – vad är du bra på?

– Jag har bra spelförståelse och en bra vänsterfot. Som jag nämnde är jag rätt allround så jag kan försvara från en backposition men jag kan också spela i anfallet som en forward.  

Nu har du ditt första A-lagskontrakt – hur ser dina fotbollsdrömmar ut?

– Jag kommer fortsätta spela i U19 under hösten. När nästa säsong drar igång går jag över till A-laget. Om jag ska drömma stort är så klart drömmen att komma med landslaget och spela i de större ligorna.  

Då antar jag att du satsar allt på fotbollen redan nu?

– Så är det. Allt fokus finns på fotbollen. Det enda jag gör utöver fotboll är att gå i gymnasiet men så klart ett program med fotbollsinriktning.  

Vad gör du på fritiden?

– Den lilla tid som blir kvar ägnar jag åt golf och att hänga med polare.

Avslutningsvis Max, är det något annat vi bör veta om dig?

– Kanske inte om mig, men min pappa Peter Larsson har också spelat i VSKs A-lag i olika omgångar i sin fotbollskarriär. Det är så klart lite speciellt och extra roligt att jag nu också ska göra det, avslutar Max med att säga.

Så här säger huvudtränare Thomas Askebrand om att Max fått en plats i A-truppen.

”Som för många av våra duktiga juniorer blev det naturligt att erbjuda Max ett A-lagskontrakt efter att han fått känna på A-lagsmiljön under en tid. Han har varit duktig på träningarna och tagit för sig. Som spelare är han en frejdig figur med bra vänsterfot och god spelförståelse. Han är kvick i sitt spel och han är duktig i defensiven och bra på att återerövra boll och han har hittat rätt i vårt presspel. I Max ser jag en talang som kan utvecklas bra och som kan spela på flera av positionerna på vänsterkanten”.

Vi säger grattis till Max och hans första A-lags-kontrakt. Det sträcker sig tre år framåt i tiden.