Gustaf Lagerbielke klar för VSK Fotboll

Idag gjorde VSK Fotboll klart med sitt första nyförvärv inför säsongen 2021. Det är Sollentuna FF:s tjugoåriga mittback Gustaf Lagerbielke som nu ansluter till VSK på ett tvåårskontrakt.

Inför kontraktsskrivningen kontaktade vi Gustaf för att höra mer med honom hur det känns att få representera VSK:s grönvita färger. Vi fick tag i honom när han som bäst höll på att äta en snabb hamburgare innan han skulle iväg till Västerås för att skriva lägenhetskontrakt och inte minst viktigt, kontrakt med VSK Fotboll.

Hej Gustaf och välkommen till VSK – hur känns det att vara klar för Grönvitt?

– Hej, det känns jättebra. Det ska bli väldigt kul att få representera VSK, säger Gustaf.

Varför blev det VSK, jag har hört att det var flera klubbar som jagade din namnteckning

– Jag och hela laget i Sollentuna har gjort en bra säsong där vi legat i toppen. Jag vet att VSK har haft ögonen på mig hela tiden, även andra klubbar har haft det. Men resan till VSK började med att jag träffande Thomas och Kalle (tränare i VSK). Jag fick en bra bild av klubben säger Gustaf och fortsätter:

– Vi gick igenom vilka målsättningar de har som tränare och vilka mål och visioner klubben har, hur man vill spela som lag och hur man vill använda mig. När allt summerades var det ganska givet att det var VSK som gällde, konstaterar Gustaf.

Du kommer alltså att flytta till Västerås – varför då?

– Det är så klart ett val jag har gjort. Jag vet att vissa spelare pendlar och det skulle jag också kunnat göra. Men jag har bestämt mig för att jag vill satsa ordentligt och när jag nu kliver upp på elitnivån vill jag ha möjligheten att fokusera på fotbollen och inte på pendlingen, säger Gustaf.

Hur skulle du vilja beskriva din fotbollsresa så här långt?

– Jag är mittback och har alltid spelat som det med undantag för förra säsongen då jag var högerback i Sollentuna. Annars började jag spela fotboll i Stocksund. Jag hamnade sen i Djursholm för att därifrån bli värvad till AIK:s akademi som 17-åring. Senaste två säsongerna har jag spelat i Sollentuna, säger Gustaf.

Hur skulle du vilja beskriva dig som spelare?

– Jag skulle säga att jag är en spelskicklig och teknisk mittback som gillar att hålla i bollen. Jag är duellstark, stark på huvudet och brytningssäker. Jag uppfattar mig som en ledare på planen och jag tycker att jag gör mina medspelare bättre, sammanfattar Gustaf sig själv.

Vad tänker du att du vill åstadkomma i VSK?

– Målet med att vara VSK är först och främst att se till att bidra så att klubben går upp i Allsvenskan. Jag vill bidra till att laget gör bra ifrån sig i alla matcherna. Mina personliga prestationer kommer i andra hand, även om det så klart är så att jag vill utvecklas som fotbollsspelare.

Avslutningsvis, vad gillar du att göra utanför fotbollen?

– Det hinns inte med så mycket då jag fokuserar på fotbollen men jag gillar att spela golf och tennis när jag inte är på en fotbollsplan. Så klart vill jag också ha tid för min flickvän, kompisar och att läsa, vilket jag gillar, avslutar VSK Fotbolls nya mittback intervjun.

Vi önskar Gustaf lycka till i VSK och ser fram emot att få se honom i aktion på fotbollsplanen inom kort.