Sjätte raka i solskenet på Solid – ”Defensiven är stabil igen”

Efter en mållös, men inte chansfattig, första halvlek samlade VSK kraft i halvtid och rivstartade den andra halvleken med två snabba mål och säkrade därmed sjätte raka segern. – Vi vet att det kommer komma om vi fortsätter trumma på, säger Simon Johansson efter matchen.

I den första halvleken var det Douglas Karlberg, Filip Tronêt och Brian Span som hade de hetaste chanserna, men skotten gick över eller på målvakten.

1-0 kom i den 55:e minuten efter inlägg från Simon Johansson som hittade Karwan Safari som mötte perfekt med pannan och fick se bollen gå in i mål.

Bara tre minuter senare kom tvåan. Nu var det Brian Span som sköt inlägget och Douglas Karlberg som mötte med pannan.

Vad pratade ni om i halvtid?

– Det var mest kring löpningarna i boxen, att verkligen gå in på första ytan och hitta in den där. Inte att gå ner i hörnet och slå in, utan mer komma tillbaka och sen hitta in den.

Nykomlingen Karlslund försökte jaga en reducering vilket gav möjligheter för VSK framåt. Det blev dock inga fler mål i matchen och VSK kasserade in sjätte raka segern. Grönvitt toppar just nu Div.1 Norra med 18 poäng, fem poäng före tvåan Carlstad United.

– Det var en ganska trevande första halvlek men det känns som att vi vet att det kommer komma om vi fortsätter trumma på, defensiven är stabil igen. Skönt.

Simon Johansson gjorde två mål i bortamatchen mot Syrianska FC och stod idag för en assist.

– Det är klart att det känns bra. Förra matchen kändes det som att jag verkligen hittade formen, idag var det lite trögare men jag tycker ändå att jag gör en godkänd match och är kreativ där framme.

VSK Fotboll – Karlslunds IF 2-0 (0-0)
55’ 1-0 – Karwan Safari
58’ 2-0 – Douglas Karlberg

Backar: Ravy Tsouka (82), Robin Blommé, Calle Svensson (K), Dennis Persson

Mittfältare: Filip Tronêt (59), Jonas Hellgren, Simon Johansson (80)

Forwards: Brian Span, Karwan Safari, Douglas Karlberg

Bänken:
Daniel Svensson (mv), Mathias Benker, Kevin Custovic (82), Boris Ljevar (59), Fredrik Lundqvist (80), Emir Smajic

Publik:
2174

50/50-lotteriet
Vinstnummer: 34 937
Vinstsumma: 4 370:-

Matchens lirare: Laurence Bell och Brian Span. Här tillsammans med Martin Falk och Kevin Ahlbäck från Schysst Framtid.