Första förlusten för säsongen – ”I stort sett ska vi vinna den här matchen”

Det såg länge bra ut för Grönvitt i hemmamatchen mot Assyriska FF men i den 90:e minuten sköt inhopparen Kevin Krans 0-1 till bortalaget och säsongens första förlust var ett faktum. – De har bara en målchans på hela matchen och gör mål på den, säger manager Tor-Arne Fredheim efter matchen.

Likt säsongens tidigare matcher öppnade VSK friskt och skapade flera lägen. De främsta lägena hade Jonas Hellgren och Simon Johansson under matchens första halvtimme. Sedan åt sig Assyriska in i matchen men lagen gick till en mållös halvtidsvila.

– I första halvlek har vi bollen nästan på mållinjen, det var en sån match där vi inte gör mål.

I den andra halvleken hade VSK motvind ute på planen, en vind som tilltog ju längre halvleken led. Men målen uteblev för båda lagen, fram till slutminuterna.

Assyriskas lagkapten Stefan Batan slog en lång passning upp till Kevin Krans som klackade till Alagie Sosseh, varpå Sosseh slog tillbaka bollen till en djuplöpande Krans som tog emot och rullade in bollen vid bortre stolpen.

– De har bara en målchans på hela matchen och gör mål på den. Det är oerhört tungt och såna här förluster sitter säkert i ett par dagar.

VSK Fotboll – Assyriska FF 0-1 (0-0)
90’ 0-1 – Kevin Krans