Drömstarten bäddade för seger hemma mot FC Linköping City

Simon Johansson frälste VSK denna söndag genom att göra tre mål i segern över FC Linköping City med 4-2. – Man ska få med sig lite tur när man tar såna löpningar, Simon Johansson om första målet.

VSK fick en drömstart på matchen. Innan klockan slagit en minut stod det 1-0 efter att Simon Johansson blockerat en utspark från målvakten och rullar in bollen i öppet mål.

I den tolfte minuten kom nästa konstiga mål. FC Linköping City kvitterade till 1-1 efter att bollen studsat fram och tillbaka några meter från VSK:s mållinje, till slut rensas bollen på Fredrik Alm och in i mål.

VSK skulle återta ledningen. Dennis Persson hittade in till Simon Johansson med ett perfekt inlägg och Simon mötte snyggt med foten till 2-1.

Det hettade till under den andra halvan av första halvlek och det delades ut fyra kort under kort tid.

Fem minuter in i den andra halvleken nickade lagkapten Ilir Berisha in 3-1. Simon Johansson fullbordade sitt hattrick i den 64:e minuten när han chippade in 4-1 över målvakten.

FC Linköping City fick in en reducering med tio minuter kvar men närmare än så kom inte gästerna idag.

I slutminuterna av matchen fick akademispelaren William Videhult debutera i seriespel för VSK Fotboll när han bytte av Karwan Safari.

VSK Fotboll – FC Linköping City 4-2 (2-1)
1’ 1-0 – Simon Johansson
12’ 1-1 – Fredrik Alm
26’ 2-1 – Simon Johansson
50’ 3-1 – Ilir Berisha
64’ 4-1 – Simon Johansson
80’ 4-2 – Yasuoka Takuto