Frågor och svar om säsongskorten 2021

Vad ingår i säsongskortet för 2021?

Kortet garanterar inte tillgång till din numrerade plats vid VSK Fotbolls hemmamatcher utan erbjuder endast en möjlighet att få en biljett. Med de restriktioner som gäller nu utifrån pandemin kan vi inte lova något som vi inte kan hålla. 

Vad vi kan lova är att det inte tillkommer någon kostnad för matchbiljett om du skulle få en biljett till en hemmamatch där begränsat med publik tillåts. 

Säsongskortet ger dig tillträde till:

  • Herrarnas hemmamatcher i Superettan 2021
  • Damernas hemmamatcher i div. 3 2021
  • Herrarnas hemmamatcher i Svenska Cupen 2021, dock inte slutspelet

Ett fysiskt säsongskort kommer inte att vara nödvändigt för att få access till Iver Arena.  Ditt digitala kort i VSK-appen eller bekräftelsemailet räcker. Vill du ha ett fysiskt plastkort tillkommer en kostnad på 25 SEK. 

Blir det någon ersättning om säsongen spelas helt utan publik?

Vi har valt att inte erbjuda någon kompensation om säsongen gör det omöjligt att utnyttja säsongskortet. Det är därför vi har tagit fram alternativet med VSK-kortet där kortkostnaden är lägre men där du istället få betala för varje matchbiljett du köper. 

Vi önskar förstås att du som supporter ändå vill stödja klubben och därmed bidra med ditt säsongskort. 

Kommer VSK Fotboll att sälja säsongskort för ståplats?

Vi kommer inte att sälja säsongskortet för ståplats så länge restriktionerna för Corona gäller. När vi får tillåtelse att ta in publik på ståplatsläktaren igen börjar vi sälja säsongskorten för ståplatsläktaren. Är du en av dem som föredrar ståplatskortet föreslår vi VSK-kortet istället. Skulle restriktionerna släppas kan du köpa säsongskortet och dra av kostnaden för ditt VSK-kort.

Kommer jag att få sitta på min vanliga plats?

Både ja och nej. Så länge restriktioner gäller kan vi inte garantera att du får din valda plats. Så snart restriktionerna är borta kommer du att vara kopplad till din valda sittplats.

Hur mycket publik måste få släppas in för att alla säsongskortsinnehavare 2021 ska få komma in och sitta på sin sedan tidigare valda plats?

I princip behöver samtliga publikrestriktioner ha släppts för att vi ska kunna garantera samtliga VSK:are få tillgång till sina valda platser.

Har VSK Fotboll en plan för att smittsäkra publika matcharrangemang?

Ja, absolut. Mer information om det kommer i samband när hemmamatcher med publik spelas.

När kommer VSK Fotboll att börja släppa in publik?

När restriktionerna för allmänna sammankomster tillåter 300 personer eller fler.

Kommer personer som inte köpt säsongskort för 2021 att få möjlighet att se matcher på plats om det fortfarande finns publikrestriktioner?

Ja, även en del av de som har valt VSK-kortet kommer att ha möjlighet att köpa/boka en matchbiljett. Skulle inte alla biljetter bli bokade/köpta kommer vi att sälja de som lösa biljetter. Fördelningen mellan säsongskort och VSK-korten är 60/40. 

Kan jag köpa fler säsongskort för 2021 och få fler chanser att få gå på match?

Ja självklart, skulle biljetter till en match lottas ut till ett större antal kortsinnehavare så är chansen att få en biljett högre desto fler köpta säsongskort.

Varför frångår VSK Fotboll principen att prioritera säsongskortsinnehavarna?

Förutsättningarna nu när vi vet mer är helt annorlunda än när vi gick in i säsongen 2020. Vi vet nu hur mycket det påverkar vår ekonomi men också mer om administration och hantering samt utifrån enkäten vad ni som supporters och intresserade vill ha. Därför har vi valt att ha en annan princip säsongen 2021. 

Vad händer med mina säsongskortsplatser om jag inte köper kortet för 2021? 

Vi håller de frysta i biljettsystemet tills att publikkapaciteten är helt opåverkad av restriktioner kopplade till pandemin, då kopplar vi på dina tidigare valda platser.

Behöver jag ett fysiskt plastkort?

Nej, säsongskortet finns digitalt i vår app och du får också ett mail som du kan använda. Du kan hämta ditt säsongskort på kansliet om du önskar. Det kostar 25:- att ta fram.

När skickas säsongskorten för 2021 ut?

Inga kort kommer att skickas ut. Så fort du har gjort ditt köp registreras det och är giltigt omgående när betalning genomförts. 

Om ingen publik tillåts under säsongen 2021 kan jag begära återbetalning?

Nej, säsongskortet 2021 är inte återbetalningsbart.

Jag är rörelsehindrad och vill köpa säsongskortet. Kommer jag att kunna nyttja platser för rörelsehindrade? Behöver jag ytterligare kort för brukare, ledsagare eller assistent?

Säsongskortet ska förstås vara tillgängligt för alla supportrar. Rutiner kring entré och plats återkommer vi om när det blir aktuellt att ha publik. Som vanligt får du ha med ledsagare på ditt säsongskort. 

Är VSK-kortet överspelat om restriktionerna hävs?

Om restriktionerna framöver tillåter oss att ta in publik i större skala får kostnaden för VSK-kortet (500 kr) dras av vid köp av säsongskort.