Visa fler äldre nyheter >

Syrianskafostrade Josef Akpinar är klar för VSK Fotboll och ansluter när laget återupptar träningen efter sommaruppehållet. – När stans bästa klubb hör av sig så är det inget snack om saken, säger Josef själv om övergången.

Josef har spelat i Syrianska IF Kerburans A-lag de senaste tre åren och har fått tagit ett stort ansvar trots sin unga ålder. Nu är han redo att ta nästa kliv.

– Jag har spelat i Syrianska hela livet och jag tar med mig en fin klubb som fostrat mig riktigt bra och det känns som att jag är redo för nästa steg.

När Josef fick hör att VSK var intresserade fanns det inte mycket att fundera på.

– Vart skriver jag på? När stans bästa klubb hör av sig så är det inget snack om saken.

Tidigare under sommaren har Josef tränat med VSK och den största skillnaden från Syrianska är tempot och kvaliteten.

– Med tanke på att VSK är ett topplag i Division 1 och Syrianska ett bottenlag i Division 2 så är det ganska stor skillnad. Man känner att skillnaden på tempo och kvalitet är stor.

I Syrianska har Josef huserat på yttermittfältspositionen men har även tidigare använts som anfallare.

– Mitt kortsiktiga mål är att visa upp mig så gott jag kan och visa att jag är en person att räkna med.

Kommentar från Tomas Carlsson, ungdomsansvarig i VSK Fotboll:
– Det känns jätteroligt att vi kan knyta till oss ytterligare en talang från närområdet. Josef har som sagt spelat tre år i Division 2 och det är en spelare jag själv har följt väldigt länge. Det känns kul att Josef vill fortsätta sin utveckling i VSK Fotboll och det är bra att få in unga och hungriga killar som kan flåsa de lite äldre i nacken.

VSK och Syrianska har under våren samarbetat ett flertal gånger, där bland annat Asmir Suljicic och Jakob Eneroth har varit utlånade från VSK till Syrianska.

– Relationen klubbarna emellan känns jättebra och samarbetet har fungerat bra. Vi har haft en bra dialog under hela våren, säger Syrianskas sportchef Gebro Akpinar och Tomas Carlsson nickar instämmande.

Fakta
Namn: Josef Akpinar
Född: 19 mars 2000
Längd: 172
Position: Mittfältare
Moderklubb: Syrianska IF Kerburan
Aktuell: VSK Fotbolls fjärde nyförvärv sommaren 2017
Kontraktslängd: 2,5 år