Visa fler äldre nyheter >

Det vankas seriefinal på Solid Park Arena inför väntad storpublik. VSK vill bli första lag att ta alla tre poäng mot serieledarna. – Vi står inför en tuff uppgift, säger Johan Mjällby efter söndagens träning.

På de tio inledande matcherna har IK Brage bara tappat två poäng, när man spelade 0-0 borta mot Vasalunds IF i omgång nio.

– Vi står inför en tuff uppgift men också en härlig utmaning när vi möter seriens bästa lag. Brage har imponerat mycket under den här säsongen. Det kommer krävas att vi gör säsongens bästa match om vi vill ta alla tre poäng.

I förra omgången fick VSK med sig en poäng i bortamatchen mot Sollentuna FF i solskenet på Sollentunavallen. Då stämde inte passningsspelet, som Calle Svensson var inne på efter matchen, något Johan Mjällby hoppas förbättras till imorgon.

– Jag tror och hoppas att spelarna växer med uppgiften. Stora spelare gillar stora matcher och lyckas få ut de bästa kvaliteterna då. Vi behöver vara disciplinerade i vårt försvarsspel och ligga rätt, samtidigt som vi i vår offensiv behöver få upp passningsspelet mot den senaste matchen.

IK Brage är ett lag som gärna för matcherna och skapar mängder med målchanser match efter match.

– De är väldigt skickliga i sitt bollinnehav och har bra rörelse i sitt anfallsspel. Längst fram har de Johan Eklund som är en oerhört bra targetforward på den här nivån.

Tillbaka i truppen efter tre matchers frånvaro är poängspelaren Filip Tronêt, något som skulle kunna bli matchavgörande på måndagskvällen.

Filip väldigt viktig i vårt spel med sina djupledslöpningar och sin arbetskapacitet. Han tar sig till chanser och är en poängspelare.

Boris Ljevar och Koyar Salimi missar matchen på grund av skador. Sedan tidigare är bröderna Häll borta från spel.

VSK Fotboll – IK Brage
Måndag 26/6 19.00
Solid Park Arena

Klicka här för att streama matchen >>>