Visa fler äldre nyheter >

VSK har lämnat cuputtåget bakom sig och nu väntar en toppkonkurrent på hemmaplan i serien. – Vi måste komma upp på högsta nivå för att ta hem alla poäng, säger Johan Mjällby inför matchen.

VSK åkte som bekant ur Svenska cupen i onsdags när man förlorade mot Vasalunds IF med 4-3. Den matchen har man nu analyserat och lämnat bakom sig.

– Vi har diskuterat vad som var bra och vad som var mindre bra. Det är tråkigt att vi förlorade och åkte ur men prestationen var inte riktigt i den kaliber vi hade hoppats på. Vi provade vissa saker som inte föll väl ut.

Nu väntar seriefyran Akropolis IF, som ligger två poäng bakom VSK som innehar andraplatsen.

Akropolis imponerade stort på mig när de besegrade Vasalund med 3-0 i förra omgången. Det är ett väldigt bra lag som är starka i sitt anfallsspel där de kommer fram med mycket folk i sista tredjedelen. Det är ett lag vi får se upp med som är snabba i sina omställningar, vi måste verkligen komma upp på högsta nivå för att ta hem alla poäng.

Viktiga poäng står alltså på spel när VSK vill behålla andraplatsen och skapa luft nedåt i tabellen.

– Alla matcher är viktiga då det är en jämn serie förutom att Brage har dragit ifrån. Vi tar en match i taget, samtidigt gäller det att utvecklas och att göra bättre saker hela tiden.

Serien är åtta matcher gången och Mjällby är i princip nöjd med prestationen i alla matcher såhär långt.

– I sex av åtta matcher är jag nöjd med hur laget har agerat, i de två där jag inte är nöjd har vi ändå vunnit. Vi behöver hitta rätt balans i laget och inte ge bort lättvindiga mål och framförallt inte tidigt i matcherna. Laget har verkligen karaktär och det visade de när vi körde ända in i kaklet i cupen, men där räckte vi inte till.

Filip Tronêt var utanför truppen i cupmatchen i veckan och han missar även söndagens match på grund av en hälskada.

Filip har spelat på smärta under en längre tid men till slut har det blivit ohållbart. Han har fått behandling i veckan som han svarat positiv på, nu hoppas vi att lite vila gör att han är tillbaka till nästa match.

VSK Fotboll – Akropolis IF
Söndag 11/6 16.00
Solid Park Arena

Klicka här för att streama matchen >>>