Visa fler äldre nyheter >

Det blev sejour i årets Svenska cupen för VSK. I den första omgången blev det förlust mot seriekollegan Vasalunds IF med 4-3.

Det blev en tung start för VSK mot ett Vasalund som startade i ett högt tempo. Redan i den åttonde minuten kunde förre AIK:aren Kenny Pavey ge Vasalund ledningen när han stötte in ett lågt inlägg vid den bortre stolpen. Med kvarten spelade satte Kenny Pavey 2-0 på sin egen retur efter en hörna. Med några minuter kvar av den första halvleken drog Simon Johansson till utanför straffområdet och fick se bollen segla in i mål.

Knappa kvarten in i den andra halvleken satte Kenny Pavey sitt tredje mål för matchen när han nickade in ett inlägg från höger. Minuten senare kunde Dylan Kosik reducera till 3-2 när han nickade in bollen efter en framspelning, också den via nick, från Fredrik Lundqvist. I den 67:e minuten letade sig ett inlägg från höger in i mål efter en touch från en VSK-försvarare. Inhoppande Najib Morllah blev utvisad för Vasalund i den 83:e minuten efter sitt andra gula kort. VSK lyfte upp laget och pressade på för en reducering och den kom. I den 87:e minuten slog Mathias Benker ett inlägg som Karwan Safari nickade på mål, målvakten räddade och på returen dök Allan Kosik upp och petade in reduceringen. Fler mål kom inte för VSK som efter reduceringen skapade flera lägen.

Vasalunds IF – VSK Fotboll 4-3 (2-1)
1-0 (8) – Kenny Pavey
2-0 (15) – Kenny Pavey
2-1 (42) – Simon Johansson
---------------------------------------------------------
3-1 (58) – Kenny Pavey
3-2 (59) – Dylan Kosik
4-2 (67) – Självmål
4-3 (87) – Allan Kosik

Varningar
Vasalunds IF: Kenny Pavey, Luka Dobrijevic, Ekin Bulut
VSK Fotboll: Dennis Persson

Utvisning
Vasalunds IF: Najib Adam Morllah

VSK Fotbolls lag mot Vasalunds IF:
Daniel Svensson
Mathias Benker
Carl Ekstrand Hamrén
Calle Svensson
Dennis Persson
Simon Johansson
Boris Ljevar (K)
Fredrik Lundqvist
Dylan Kosik (64)
Niko Durovic (71)
Allan Kosik

Bänken:
Alexander Lundin (mv)
Robin Blommé
Alex de Carolis
Jonas Hellgren
Koyar Salimi (71)
Karwan Safari (64)

Nästa hemmamatch
Söndag 11/6, 16.00 mot Akropolis FK.

Foto: Stefan Lindgren