Visa fler äldre nyheter >

Imorgon ställs VSK mot Vasalunds IF i den första omgången av Svenska cupen 2017. VSK kommer från en oavgjord bortamatch mot IFK Luleå och är redo för onsdagens match. – Vill vinna varje match, säger Johan Mjällby inför cupmatchen.

VSK ställs alltså mot seriekollegan Vasalunds IF, ett lag man ännu inte mött i serien i år. Men Mjällby såg Vasalunds bortamatch mot Akropolis IF i lördags och har fått bilden klar för sig.

– Det är ett lag som har kvaliteter vilket gör att det kommer bli en svår motståndare för oss i cupen. Inga jätteförändringar i truppen jämfört med förra årets trupp då de var ett topplag i serien (red. anm. Division 1 Norra).

Totalt blir det tre matcher på sju dagar för VSK men rent fysiskt så ska det inte vara några problem.

– Vi hade kunnat lira med samma lag i alla tre matcher, men det finns dels skadekänningar men också spelare som nyligen kommit tillbaka efter skada som vi behöver ta hänsyn till. Fysiskt sätt ska det inte vara några problem. Det här blir en chans för vissa spelare att få speltid och visa att de ska spela mer framöver.

Matchen spelas på Skytteholms IP och Mjällby hoppas att VSK tar tag i taktpinnen.

– Jag tror inte att motståndaren kommer ha samma låga försvarsspel som vi mötte senast mot Luleå, utan det är 50/50 med vilka som tar taktpinnen. Vi ändrar inget i vårt tänk utan vi vill ha mycket boll.

VSK blev nollade mot Luleå där man stundtals hade problem att komma igenom Luleås låga försvarsspel och att skapa chanser.

– Jag hoppas att vår effektivitet och våra kombinationer blir bättre och att vi skapar fler målchanser. Matchbilden imorgon kommer nog bli rätt öppen.

En cupmatch mellan två seriematcher väntar men prioritetsordningen är klar.

– Jag håller serien som viktigare. Sen lever jag mitt liv med att vilja vinna varje match.

Vasalunds IF – VSK Fotboll
Onsdag 7/6 19.00
Skytteholms IP

VLT sänder matchen, klicka här för att komma till sändningen >>>>