Visa fler äldre nyheter >

De två arbetskamraterna Andreas och Anders tar bilen norrut för att se VSK Fotbolls bortamatch mot IFK Luleå som spelas på söndag. – Det här ska bli en perfekt helg, säger Anders Filipsson inför resan.

Innan avfärden mot Luleå satte sig undertecknad ned med arbetskamraterna Andreas Franke-Blom och Anders Filipsson för en pratstund om kärleken till VSK, den hemska sjukdomen cancer och den stundande bilresan.

– Alla VSK:are vet hur det är att vara VSK:are. Det är upp och ned, säger Andreas och Anders flikar snabbt in.

– Det märks tydligt på Andreas på jobbet hur det går för VSK. Är laget inne i en tung period så märks det ganska tydligt.

Anders är en pratglad och älskvärd person och det är svårt att tro att han dagligen brottas med sin bukspottkörtelcancer när han sitter och pratar om idrotten på ett entusiastiskt sätt. Till och med när vi kommer in på cancern så ser han positivt på framtiden.

– Jag har varit nere i gruvan men har tagit mig upp en stund och mår för tillfället rätt bra. Cancern är rätt allvarlig och jag har tappat 23 kilo. Det finns mirakel och jag har verkligen inte gett upp, men jag hoppas kunna uppleva ett VSK som tar steget upp i Superettan till hösten, berättar Anders.

Andreas har varit VSK:are sedan barnsben och har du någon gång stått på ståplatsläktaren så har du förmodligen sett Andreas ståendes i klacken.

– Det började med att jag gick och såg VSK Bandy mot Hammarby i en kvartsfinal när jag var sex år, då min farbror tog med mig. Redan då fick jag upp ögonen för VSK och för klacken. Sen har jag spelat fotboll själv och då har det blivit naturligt att jag gillar fotboll mer. Men jag älskar VSK, oavsett om det är bandy eller fotboll.

Att man valt att ta bilen och att åka just till Luleå har en väldigt enkel förklaring, man ville åka på säsongens längsta bortamatch.

– Vi bokade resan redan efter premiären mot Assyriska och de var faktiskt Anders som sa att vi skulle ta den längsta bortamatchen, säger Andreas.

– Det ska vara en utmaning med resan. Friheten med bil är schysstare än att åka tåg eller flyg, vi kan åka i lugn och ro och njuta av naturen. Dessutom får vi hela lördagen i Luleå, säger Anders.

När vi börjar diskutera själva matchen så är Anders stensäker på tre poäng på söndag, men Andreas är lite försiktigare.

– Som supporter till VSK Fotboll så är man alltid beredd på att allt kan hända, men vi har lyckats vända några matcher till seger så jag hoppas på tre poäng.

Innan vi skakar hand och Andreas och Anders sätter sig i bilen för att påbörja resan norrut knäpper jag några kort och Anders tackar VSK och laget för matchtröjan och autograferna.

– Det här ska bli en perfekt helg, på söndag firar vi tre poäng i bilen på väg hem, avslutar Anders.

I samband med avfärden överlämnades en VSK Fotbollmatchtröja till Anders med autografer från hela A-truppen.