Visa fler äldre nyheter >

Det blev succé för det ihopsatta U21-laget när man vände underläge 1-3 till seger 6-3 borta mot Dalkurd FF på måndagskvällen. – Vi gjorde en förvånansvärt bra match, säger U21-tränaren Leif Berg.

I och med tätt matchande för A-lag och U19 saknades det flera spelare för VSK Fotbolls U21 som skulle åka till Borlänge på måndagskvällen för att spela mot Dalkurd FF.

IFK Västerås och Västerås IK Fotboll ställde, förutom sedan tidigare Skiljebo SK och IK Franke, upp med spelare från deras U17, vilket gjorde att det blev ett ungt lag som ställdes på banan.

– I första halvlek så kunde inte spelarna namnen på varandra så det var inte en jätteenkel halvlek.

Provspelaren Rodrigo Britto de Toledo, även kallad Pato, öppnade målskyttet för Grönvitt sex minuter in i matchen. Några minuter senare kvitterade Dalkurd och sedan gick hemmalaget ifrån till en 3-1 ledning i halvtid.

– Vi fick en bra start på matchen och satte 1-0 från ingenstans. Men sen tog Dalkurd över helt och kunde göra tre mål innan halvtid.

En dryg kvart in i andra halvlek hade VSK vänt från 1-3 till ledning 4-3 efter mål av Pato, Anton Fors och Jonathan Thelin. Pato fullbordade sitt hattrick i den 65:e minuten och Kevin Ogur fastställde slutresultatet i den 79:e minuten till 6-3 för VSK.

– Vi gjorde inga jätteförändringar i halvtid. Vi sänkte pressen lite, låg lägre och tajtare och sa att vi skulle gå mer på omställningar. Jag måste säga att jag blev förvånad i andra halvlek, målen bara tickade in och när kvitteringen kom så var det inget snack om att vi skulle bevaka utan det bara kördes på.

De flesta spelarna var födda -99 och -00, vilket skapade ett väldigt ungt lag i denna U21-match.

– Det var kul att se unga och hungriga spelare som spelade frejdigt och respektlöst.

Pato stod alltså för tre mål och låg bakom de andra tre.

– Han är en provspelare som har kört ett träningspass med A-laget. Han fick spela som nummer 10, en fri roll alltså. Vi gav honom inga egentliga instruktioner på det rent taktiska utan sa att han skulle visa det han var duktig på. Sen måste man tillägga att det var en U21-match, men han besitter intressanta egenskaper.

Dalkurd FF – VSK Fotboll U21 3-6 (3-1)
0-1 (6) – Rodrigo Britto de Toledo
1-1 (8) – Jalid Kerkich Amar
2-1 (23) – Ishak Abika
3-1 (34) – Hezil Acun
----------------------------------------------
3-2 (50) – Rodrigo Britto de Toledo
3-3 (58) – Anton Fors
3-4 (61) – Jonathan Thelin
3-5 (65) – Rodrigo Britto de Toledo
3-6 (79) – Kevin Ogur