Visa fler äldre nyheter >

En dryg vecka har gått sedan seriepremiären hemma mot Assyriska FF där VSK vann med 3-0 inför 5627 personer. Nu väntar säsongens första bortamatch, mot Team TG. – Jag hoppas vi kan fortsätta med samma arbetsinsats, säger Johan Mjällby inför matchen.

När undertecknad pratar med Johan Mjällby sätter sig laget på bussen som ska ta dem från Västerås till Umeå under fredagskvällen.

– Vi åker buss av två anledningar. Dels så slipper vi köra en bagarväckning och samling på Rocklunda 06.00 imorgon bitti, nu får spelarna sova ut i Umeå imorgon. Men det är också en kostnadsbesparing. Jag ser inte något negativt med att åka idag, jag föredrar det ur en arbetsmässig situation.

En längre sovmorgon väntar alltså laget imorgon, innan det är dags för de sista förberedelserna.

– Vi kommer ta en gemensam promenad och sedan prata om de sista bitarna inför matchen. Team TG är ett väldigt disciplinerat lag som hade stora framgångar med det förra året, i år är de ett bättre lag då de spetsat till sin offensiv och sitt djupledsspel.

I seriepremiären förlorade Team TG borta mot Nyköpings BIS med 1-0. Men Mjällby, som har analyserat matchen tillsammans med Thomas Gabrielsson, tycker att TG förtjänade mer.

– TG imponerade och gjorde en bra match mot Nyköping där de borde fått med sig en poäng. TG är ett bra lag och vi får akta oss för deras djupledsspel och deras fasta situationer.

Om vi minns tillbaka till seriepremiären förra året så möttes just Team TG och Västerås SK i Umeå, då vann VSK med 4-0. Det var då en nykomling mot ett VSK som nyligen plockat in Johan Mjällby som manager och Johan minns den matchen väl.

– Jag minns att det var nervöst, det var första tävlingsmatchen. Vi hade en fin uppbackning av supportrarna som tagit sig till Umeå. I själva matchen så tog det ett tag innan vi kom in i det ordentligt, TG spelade med ett lågt försvar. Men när vi fått in 0-1 så öppnade det upp sig och vi kunde sätta några fler bollar, det var en av våra bättre insatser under förra säsongen.

Men ingenting från den matchen gäller på lördagen.

– Det är tillfälligheter som kommer avgöra imorgon. Jag tror att det blir en kamp om vilket lag som tar tag i initiativet och får föra spelet. Det gäller att ta vara på de öppningar som kommer under matchen och jag hoppas att vi kan fortsätta med samma arbetsinsats som mot Assyriska, att vi kan ha samma försvarsspel och fortsatt vara vassa i vårt anfallsspel.

Team TG - VSK Fotboll
Lördag 22/4, 15.00
Umeå Energi Arena SOL

Du som inte är på plats i Umeå kan streama matchen för 89:-, klicka här för att komma till matchen >>>

Foto: Stefan Lindgren