Visa fler äldre nyheter >

Imorgon är det äntligen dags för seriepremiär på Solid Park Arena när Assyriska FF kommer på besök och det väntas storpublik. Med drygt ett dygn kvar är det 3243 biljetter sålda. – Magiskt! Det vore fantastiskt om vi kan få samma tryck som i förra årets premiär, säger Johan Mjällby efter onsdagens träning.

För motståndet står Assyriska FF, ett lag som haft stor ruljangs på spelare inför den här säsongen. Vilket gör det svårt att läsa in hur motståndarna kommer agera.

– Vi vet inte riktigt vart Assyriska står men det är ett bra lag som kommer vara med i toppen. Det finns inte så många klipp från tävlingsmatcher och från träningsmatcher är det svårt att läsa av vad man kan ta med sig. Men vi har gett information till spelarna kring det vi tycker är viktigt att lyfta fram.

VSK har haft en försäsong med ett träningsläger i Portugal och färre träningsmatcher än förra årets försäsong, något som varit medvetet.

– Det är en lång försäsong i Sverige och speciellt om man inte är med i cupspelet. Nu är det skönt att det börjar och det är tävlingssäsongen som är det primära och det är där man vill vara bra. Vi har spelat färre träningsmatcher för att vi helt enkelt ska vara taggade på säsongen som drar igång imorgon.

På onsdagseftermiddagen genomförde VSK det sista träningspasset inför seriepremiären och på sedvanligt vis fanns ett gäng supportrar på plats för att stötta laget.

– Dagen innan match så är det alltid lugnare på träningen. Det har varit lite mer individuellt för spelarna, anfallarna har kört avslut och försvarsspelarna lite längre passningar. Sen har vi nött lite på fasta situationer, något som vi normalt sett gör två dagar innan match men det är alltid speciellt inför första matchen såhär.

Mjällby vill se att VSK fortsätter som man gjorde förra året med högt passningstempo, kombinationer och anfallsinriktning men betonar att han vill ha en bättre balans i laget.

– Vi vill inte vara lika sårbara för omställningar och fasta situationer som förra året så kan vi balansera upp det är jag nöjd.

Inför förväntad storpublik vill Mjällby se ett VSK som för matchen.

– Jag hoppas att vi kan styra matchen, men det är svårt att säga. Det kommer vara premiärnerver för båda lagen och vi vet inte riktigt vart vi står eller vart Assyriska står. Båda lagen vill ta taktpinnen och styra spelet men jag tror att vi med hemmaplan och publikstöd kan ta initiativet och att Assyriska drar sig tillbaka något till en början.

VSK siktar på en bättre start på den här säsongen än den förra, men allt avgörs inte på skärtorsdagen.

– Jag vill väldigt gärna starta bra. Det är viktigt för självförtroendet och viktigt för oss att visa att vi kan och ska vara med i toppen. Det är ingen katastrof att förlora, men vårt mål är att vara med i toppen och då gäller det att starta bra och helst vinna hemmamatcherna.

Slutligen vill Johan själv lyfta fram betydelsen av publikstödet.

– Det är magiskt! Det vore fantastiskt om vi kan få samma tryck som i förra årets premiär mot Nyköpings BIS, men att vi gör ett bättre resultat och tar tre poäng. Det är en ynnest för spelarna att få spela för en klubb som Västerås SK där det finns det här intresset. Det gäller för oss att prestera bra och vinna så att publiken kommer tillbaka fler matcher under säsongen.

VSK Fotboll – Assyriska FF
Skärtorsdagen 13/4 19.04
Solid Park Arena

Länk till biljettförsäljningen

Glöm inte heller Folkets marsch som är en gemensam VSK manifestation där vi tillsammans går till arenan från Stora torget klockan 18.00 på skärtorsdagen.

Länk till evenemanget "Folkets marsch"