Visa fler äldre nyheter >

På lördagseftermiddagen kommer Eskilstuna City till Västerås och Solid Park Arena för att spela träningsmatch mot VSK. – Jag vill att vi tar steg i rätt riktning, säger Johan Mjällby inför matchen.

Två träningsmatcher återstår innan serien drar igång. Först Eskilstuna City sedan IK Brage på bortaplan lördagen 8/4 vilket blir genrepet inför seriepremiären på hemmaplan mot Assyriska FF, torsdagen 13/4 19.04.

– Jag ser ingen anledning att fokusera för mycket på motståndaren såhär under en försäsong. Efter det här har vi genrepet kvar mot ett av favoritlagen i serien. Imorgon hoppas jag att vi för matchen och får igång det passningsspel som vi inte fått till än under försäsongen.

I söndags mötte VSK Skiljebo SK ute på Hamre IP och det slutade i uddamålsseger med 3-2.

– Det var ingen imponerande match mot Skiljebo, men vi vann ändå matchen. Jag ser hellre den här säsongen att vi ibland gör mindre goda insatser men ändå tar tre poäng mot förra året då vi hade många bra insatser men tog noll poäng.

Det här blir VSKs blott tredje träningsmatch på Solid Park under försäsongen, där man har spelat sex matcher på bortaplan.

– Det kan vara en fördel att spela mycket på bortaplan i och med att vi tränar på Solid Park Arena och får känna på det då. Kan dessutom vara skönt att spela på olika underlag och arenor, spelet ska ju fungera oavsett vart vi spelar.

I matchen mot Eskilstuna vill Mjällby att laget kommer in i matchform och för spelet.

– Vi har inte kommit upp i matchform än så länge och nu börjar det närma sig, det är bara 13 dagar kvar till seriepremiär. Så jag vill att vi tar steg i rätt riktning där vi hittar en bättre balans i laget mellan anfallsspel och försvarsspel och att vi får upp passningstempot.

Startspelarna mot Eskilstuna City:
Daniel Svensson
Mathias Benker
Robin Blommé
Calle Svensson
Dennis Persson
Boris Ljevar
Simon Johansson
Niko Durovic
Filip Tronêt
Karwan Safari
Dylan Kosik

Bänken:
Alexander Lundin, Asmir Suljicic, Koyar Salimi, Jonathan Häll, Joakim Häll, Mikael Gustafsson, Carl Ekstrand Hamrén, Alex de Carolis

Spelare som saknas:
Allan Kosik (Skadad, tillbaka i träning men inte matchklar)
Jonas Hellgren (Skadad, förhoppningsvis tillbaka i träning kommande vecka)
Fredrik Lundqvist (Skadad, kommer igång med träningen kommande vecka)
Jakob Eneroth (Högskoleprov)