Visa fler äldre nyheter >

Det blev förlust i försäsongens andra träningsmatch på hemmaplan mot division 1 nykomlingen Sandvikens IF. Gästerna vann på ett soligt Solid Park Arena med 2-0 och efter matchen var Johan Mjällby besviken på lagets insats. – Jag är jättebesviken på vår insats och det tror jag alla är, säger Mjällby efter matchen.

VSK hade högt bollinnehav men skapade få chanser matchen igenom.

– Vi kommer inte alls upp på den nivå vi behöver, även om det är försäsong. Vi skapade otroligt lite målchanser, vi var loja och det var varken bra presspel eller bra samarbete lagdelarna emellan.

Det var ett gäng spelare som missade matchen på grund av skada eller sjukdom vilket gjorde att det i princip bara var försvarsspelare på bänken och därmed svårt att göra några ändringar i matchen.

– Vi saknade ganska många offensiva spelare idag, svårt att ändra något i matchen då vi hade väldigt många försvarsspelare på bänken.

Efter matchen pratade Mjällby med spelarna att från och med nästa vecka är det fokus på premiären.

– Nu är leken slut. Från och med måndag är det sikte på premiären den 13 april. Det blir inte så många skiften i spelsystem och inga tankar på att spelare ska få speltid. Från och med nu måste vi drilla in hur vi ska agera i olika situationer och när det gäller matcherna så blir det att få in en eventuell startelva.

På onsdag flyger laget till Portugal och Algarvekusten för ett träningsläger över helgen.

VSK Fotboll – Sandvikens IF 0-2 (0-1)
0-1 (43) – Sunday Bale
-------------------------------------
0-2 (89) – Hjalmar Öhagen (Straff)