Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll har tackat ja till en plats i Folksam U-21 Superettan Norra. Detta efter att det blivit en vakant plats då inte Superettanlagen kunde fylla upp serien. – Det blir en jätteskillnad, säger Leif Berg.

Förra säsongen spelade VSK Fotbolls U21-lag i en regional serie men får i år chans att mäta sig mot Superettanklubbarnas U21-lag i Folksam U-21 Superettan Norra (Gefle IF, Degerfors IF, Syrianska FC, IK Frej, Åtvidabergs FF, Dalkurd FF, IF Brommapojkarna och Västerås SK).

– Det är en bra matchmiljö. Vi vill självklart vinna allt vi ställer upp i, men det är också en väldigt bra miljö för individuell utveckling. Dels för att förbereda U19-killarna för A-lag och dessutom för A-lagskillar som varit skadade och behöver speltid. Det blir en jätteskillnad från förra året där det visserligen var några riktigt bra matcher samtidigt som det ibland hade varit bättre med ett vanligt träningspass rent ut sagt, säger Leif Berg.

Eftersom VSK har A-laget och U19 så kommer inte U21 att hålla till träningar utan det kommer bara vara kring match, där Leif Berg kommer ha huvudansvaret.

– Det är en utveckling i föreningen där jag kommer vara lite spindel i nätet mellan U19, U21 och A-lag. Det känns kul att få fortsätta vara med på den här resan när man tänker på hur det såg ut för två år sedan. Kul, inspirerande och jäkligt spännande.

U21-laget kommer bestå av U19-spelare, A-lagsspelare men också spelare från IK Franke.

– Det är en styrka att vi kan hjälpas åt i Västerås. Vi kan dessutom låna in spelare från andra lag till den här serien, så finns det någon talang man behöver titta på i match och vår miljö så finns den möjligheten.

Även hos IK Franke är man nöjda med Superttaplatsen.

– Det är VSK man vill samarbeta med och vi är supernöjda att få göra det. Det här kommer bli jättebra matcher för våra killar. Att det sedan är Leffe som kommer leda laget känns väldigt bra, han har varit hos oss tidigare och känns som en av våra, säger Magnus Hellström.

Magnus vill även lyfta att samarbetet klubbarna emellan har varit positiv de senaste åren.

– Samarbetet klubbarna mellan har gått spikrakt uppåt sedan Ado (Sadzak) och Peter (Lundqvist) kom in.

Uppgörelsen klubbarna emellan säger att IK Franke ska tillhandahålla fem spelare till varje match, resten av platserna fylls ut av A-lagsspelare och U19-spelare från VSK Fotboll. Dessutom finns möjlighet att låna in spelare utifrån till varje match.

Totalt är alla klubbar garanterade 20 matcher (14 i gruppspelet och 6 i slutspelet) samt en finalmatch för gruppsegrarna.

För att se hela seriepyramiden, klicka här >>>