Visa fler äldre nyheter >

Igår, onsdag, blev det klart att bröderna Häll stannar i VSK minst en säsong till. – Kan blomma ut till våren, säger styrelsens sportsligt ansvarige Ado Sadzak.

Efter nästan två års skadefrånvaro så klev bröderna Häll ut på fotbollsplan under höstsäsongen.

– Det var grymt skönt och lite känslosamt. Det blir lätt att man hamnar lite utanför och inte känner sig som en del av laget när man är skadad länge, säger Jonathan Häll och brodern Joakim fyller i.

– Det var kul att det gick så pass bra på hösten, känner mig stolt att jag kunnat komma tillbaka efter så lång tid.

Under hösten spelade Jonathan högerback och Joakim mittback, positioner som båda vill kriga om kommande säsong.

– Jag såg mig som en mittfältare när jag kom tillbaka efter skadan, sen valde tränarna att sätta mig på högerbacken. Det har känts bra och jag hoppas göra högerbacksplatsen till min, säger Jonathan.

– Det var som mittback jag fick förtroende under hösten, det gick bra och jag vill fortsätta där. Jag vill bli en bärande mittback nästa år och spela varje match, säger Joakim.

Bröderna har skrivit på varsitt 1+1-kontrakt med VSK och nästa säsong blir den sjunde för båda två.

– Det blir min första hela säsong på väldigt länge så jag vill visa vad jag går för. Sen ser jag också en framtid i VSK, berättar Jonathan om det nya kontraktet.

– Det var den bästa lösningen. Man har byggt upp känslor för klubben. Jag har varit med i sex säsonger där det har varit mycket negativt när vi fått slagits i botten av serien. Nu känns det som att det är vår tur att jubla, avslutar Joakim.

Ado Sadzak om bröderna Häll.
– Det är två talangfulla killar som vi tror väldigt mycket på, båda har potential att bli storspelare. Gjorde det väldigt bra med tanke på att båda varit borta i princip två år p.g.a. skador. Rörliga, kvicka i första steget och en fin förstatouch. Visade under hösten att de håller hög division 1 standard. Nu kommer de få en hel vinterträning och kan blomma ut till våren.