Visa fler äldre nyheter >

Två poäng bakom Brommapojkarna efter våren.
Nu inleder VSK Fotboll jakten på serieettan.
”Vi ska vara med och utmana”, säger Johan Mjällby.

VSK Fotboll har de senaste åren förnyat kontraktet i division 1 norra först i sista omgången och siktade inför den här säsongen på en placering bland de sex främsta.

Men målsättningen är reviderad.

Och nu är det toppen som gäller.

– Vi är två poäng efter BP och det vore konstigt att inte ha den ambitionen. Vi ska göra vårt yttersta för att prestera bra ända in i november. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Johan Mjällby till vskfotboll.nu inför söndagens höstpremiär mot Team TG på Solid Park Arena i Västerås (avspark 16.00).

Grönvitt avslutade vårsäsongen med att besegra Carlstad United (2–1).

Karwan Safari blev matchvinnare med ett sent segermål på Tingvalla.

– Alla kände att det var väldigt skönt att få gå på semester med en till trepoängare.

Spelarna återsamlades för drygt två veckor sedan och har kört hårt under ledning av Johan Mjällby och tränarna Leif Berg och Thomas Gabrielsson.

Sista dagarna har dock varit lugnare.

– Vi har genomfört taktiska träningar för att vara 100-procentigt förberedda för söndagen, säger Johan Mjällby.

VSK har under sommarens transferfönster förstärkt den tidigare tunna truppen med Adrián Alvarez, Tomás Grandis och Lucas Ohlander.

Samtidigt är tidigare långtidsskadade Erik Biselius, Joakim Häll, Jonathan Häll och Koyar Salimi tillbaka i träning.

– Nu har vi en storlek på truppen som är direkt nödvändig för att kunna utmana i toppen.

Vilka av de tre nya spelarna och fyra återvändarna blir med mot Team TG?
– Vi tränar lördag förmiddag och sedan tas truppen ut men Adrián Alvarez och Lucas Ohlander är högaktuella för truppen och startelvan. Däremot kommer Tomás Grandis inte att vara med eftersom hans internationella papper tyvärr inte är klara. Erik Biselius är definitivt med och konkurrerar. Vi tänker vara försiktiga med Joakim och Jonathan Häll och därför dröjer det några veckor innan de är fullt redo. Koyar Salimi har små känningar och är inte med mot Team TG, berättar Johan Mjällby.

Grönvitt vann seriepremiären mot Team TG i Umeå med klara 4–0 men Johan Mjällby har stor respekt för söndagens motståndare.

– Team TG är välorganiserat och har ett bra passningsspel. Vi måste sätta vårt grundspel och se till att vi inte går bort oss. Då har vi stora möjligheter att vinna även den här gången.

Hittills är 1 703 platser (säsongskort och biljetter) reserverade på Solid Park Arena.

VSK Fotbolls administratör Georg Zandstra spår 2 500 besökare.

– Jag är väldigt glad över att intresset för VSK är så stort. Vi behöver allt stöd vi kan få för att hänga på i toppen. Vi har bjudit på attraktiv fotboll under våren och det siktar vi på nu också. Men jag är ändå säker på att alla som följer VSK i första hand vill att vi ska vinna matcherna, säger Johan Mjällby med ett leende.

KÖP BILJETT TILL VSK–TEAM TG
Klicka här för att köpa webbiljett till VSK–Team TG (söndag 21 augusti, 16.00). Priset är detsamma som vid köp i biljettkassan i ABB Arena Nord på Rocklunda.