Visa fler äldre nyheter >

Här är sommarens första nyförvärv: 25-årige schweizaren Adrián Alvarez. Ytterforwarden kommer närmast från Lausanne-Sport, som i år vann Schweiz andraliga.
– Han passar in utmärkt i fotbollen vi vill spela, säger tränaren Thomas Gabrielsson till vskfotboll.nu.

Adrián Alvarez lånades in till Lausanne-Sport under våren från seriekonkurrenten Le Mont för att förstärka laget i jakten på seriesegern.

– De vann ligan och han gjorde tre, fyra mål, säger VSK Fotbolls tränare Thomas Gabrielsson, som tidigare har tränat Alvarez i tredjeligans FC Echallens.

– Vi får en teknisk och snabb spelare med låg tyngdpunkt. Han gillar att utmana och jobbar dessutom stenhårt i defensiven. Adrián är ett helproffs i huvudet och tränar extra hela tiden.

Nu ska han anpassa sig till den svenska fotbollen. Hur klarar han det, tror du?

– Han är van att spela anfallsfotboll i Schweiz, så han passar in utmärkt i fotbollen vi vill spela. Självklart är det mycket mer atletisk fotboll häruppe, men med sättet vi spelar på kommer han få möjligheter att visa vad han står för, säger Thomas Gabrielsson.

Sommarens värvningar är möjliga tack vare pengar från VSK Swish och företagare.

– Vi vill verkligen tacka alla som bidrar till att vi kan förstärka laget. Det här är en duktig spelare som vi hoppas mycket på, säger sportsligt ansvarige Peter Lundqvist.

Innan Adrián Alvarez spelade i Lausanne-Sport var han alltså i Le Mont, där han startade regelbundet.

– Han spelade som ytterforward eller central anfallare i den schweiziska motsvarigheten till superettan, som håller en bra nivå, säger Thomas Gabrielsson.

HÄR ÄR ADRIÁN ALVAREZ
Position: Ytterforward, men kan också spela som anfallare och offensiv mittfältare
Född: 11 maj 1991
Längd: 168 cm
Tidigare klubbar: Lausanne-Sport (2016), Le Mont (2014–2016), FC Echallens (2010–2014), Team Vaud U21 (–2010)