Visa fler äldre nyheter >

För en vecka sedan, torsdagen den 16/6 hade VSK:are och västeråsare möjlighet att stötta VSK Fotbolls sommarvärvningskampanj genom att handla hos Ica Maxi Erikslund. Ica-handlarna Daniel och Torbjörn Kvist lät generöst 10 procent av omsättningen tillfalla kampanjen.
Nu är siffrorna inne! Det blev hela 75 000:- som tillföll VSK Fotboll och kampanjen.

- Jag är mycket nöjd med utfallet säger Torbjörn Kvist. Vädret var inte det bästa med regn och blåst så jag var lite orolig över hur många kunder som skulle hitta ut till oss. Men det visade sig vara en obefogad farhåga. Det kom bra med kunder och många välkända VSK-ansikten dök upp i butiken.

Kunderna hälsades välkomna av A-lagets spelare och hade möjlighet att delta i en frågesport. På plats fanns också Manager Johan Mjällby för att svara på frågor. Närvarande var också representanter för VSK Fotbolls styrelse och VSK-marknad.

- Vi är fantastiskt tacksamma säger Klubbchef Mikael Campese. Det var många många VSKare och Västeråsare som kom ut till Ica Maxi Erikslund för att stötta VSK Fotboll och vår sommarvärvningskampanj. Vi kan inte nog understryka hur mycket det betyder för VSK Fotboll med det stöd vi får både från Ica Maxi Erikslund i det här fallet och alla hängivna VSKare.

Mest uppskattat av kunderna var nog att få hjälp med att packa sina matkassar av A-lagets spelare. Man kunde också se VSKare som verkligen passade på att storhandla. Det var många välfyllda kundvagnar.

En supporter berättade att det var första gången han storhandlade själv. Normalt sett var det något som frun tog hand om. Men efter en trevande start flöt shoppandet på bra för honom också.

- Pengarna som kom in via eventet är mycket viktiga i kampanjen konstaterar ekonomiskt ansvariga Christina Liffner. Det är en bra grundplåt för att få fram den summa vi behöver för att göra de värvningar Manager Johan Mjällby anser nödvändiga. Det man lätt glömmer bort när man värvar är att det inte bara är spelarnas lön som kostar. Provspel, resor, uppehälle och boende kostar också och även dessa kostnader måste finansieras via kampanjen.

VSK Fotboll tackar alla inblandade för att kvällen blev en sådan framgång som den blev, både ekonomiskt och som ett bevis på vad man kan åstadkomma när man jobbar tillsammans.