Visa fler äldre nyheter >

Läs om manager Johan Mjällbys tankar om försäsongen i stort, skadeläget och vad han tror om premiärmatchen på söndag.

Vad är ditt totala intryck av försäsongen?
– Generellt sett positivt! Självklart har vi blandat bra och mindre bra insatser.
Resultaten är kanske mindre viktiga en försäsong, men det är samtidigt väldigt viktigt att skapa sig en vinnarkultur och vinna matcher vilket vi gjort.

Johan Mjällby fortsätter att se positivt på laget och inställningen
– Vi har en härlig grupp där spelarna har en fantastisk inställning. Vi har riktigt bra spetskvalitet i truppen.

Ja, men truppen är kanske ändå rätt tunn?
– Det finns inget lag som har så liten trupp som vi har och det är naturligt eftersom vi inte har något U-lag under oss. Men spetskvalitet har vi.

När du tog över Grönvitt för drygt två månader sedan hade du antagligen en målbild av var du ville vara lagom till premiären, har du nått så långt som du velat?
– Definitivt! Vi har mognat väldigt mycket och hittat en klart bättre balans med anfallsspel och försvarsspel. Sedan är det många som tippar att vi ska vara med i absoluta toppen vilket absolut inte är rimligt för ett lag som klarat sig kvar med nöd och näppe tre år i rad. Men vi siktar på övre halvan.

Har ni skaffat er bra koll på premiärmotståndarna, Team TG?
– O, ja! Det är ett väldigt disciplinerat lag vi möter, de har en tydlig organisation och är svåra att få hål på. De spelar rätt fysiskt och är starka på fasta situationer. Vi måste verkligen spela på vår yttersta förmåga för att kunna ta tre poäng. De är nykomlingar i serien och därför också väldigt laddade och kommer göra allt de kan för att visa att de hör hemma i den här serien.

Vågar du gissa något resultat?
– Jag säger alltid att jag tror att vi vinner, den inställningen måste vi ha med oss. Men vi måste verkligen spela på toppen av vår förmåga. Men jag tror på Västerås SK och vi ska göra allt vi kan för att vinna.

Det räknas stort supporterstöd i Umeå för att stötta er, vad tror du om betydelsen av det?
– Det har väldigt stor betydelse, det är oerhört viktigt för att att prestera när man har ett sånt stöd. Den supporterkultur och intresse runt klubben är en av de stora anledningarna till att jag hoppade på uppdraget i VSK Fotboll.

Hur ser skadeläget ut i truppen?
– Det ser okej ut, tycker jag. Koyar (Salimi) och Micke Gustafsson är borta men det har vi vetat ett tag nu. Sedan har vi bröderna Häll som redan tidigt varit avskrivna från att spela en premiär, men vi har 17 man bakom som är redo för spel.

Koyars skada då, vad är statusen där?
– Det är inte lika illa som befarat och förhoppningsvis är han tillbaka i träning om en till två veckor och då kanske redo för spel om tre till fyra veckor.

Till sist, när har ni era sista träningar innan premiären för de som är intresserade av att titta?
– Vi tränar på fredag klockan 16.30 och på lördag vid klockan 10.30.